Facebook Pixel Πρόταση που θα συζητηθεί για το μοντέλο ανάπτυξης υποδομών στην Αφρική
Life
| 2023-03-16 14:12:00

Πρόταση που θα συζητηθεί για το μοντέλο ανάπτυξης υποδομών στην Αφρική

του Γεωπόλδου
Πρόταση που θα συζητηθεί για το μοντέλο ανάπτυξης υποδομών στην Αφρική

Η ήπειρος υστερεί τις τελευταίες δεκαετίες. Το μοντέλο που προτείνεται είναι λιτό και χαμηλού κόστους και κατανοεί τις δυνατότητες πληρωμής των χωρών.

Την εφαρμογή του ινδικού μοντέλου ανάπτυξης υποδομών στην Αφρική, για την οικονομική ανάκαμψη της ηπείρου, πρότεινε ο πρόεδρος της Bharti Enterprises, Sunil Mittal.

Μιλώντας σε εκδήλωση βιομηχάνων την Τρίτη (14/3), στο Νέο Δελχί, ο Mittal είπε το γεγονός ότι ολόκληρη η αφρικανική ήπειρος, που αποτελείται από 55 έθνη λιγότερο από το 2% της παγκόσμιας παραγωγής, υποδηλώνει ξεκάθαρα ότι η ήπειρος υστερεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Mittal είπε ότι η Ινδία μπορεί να παίξει ρόλο στη βελτίωση της ψηφιακής υποδομής στην Αφρική.

«Ψηφιακή συνδεσιμότητα, αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο εργάζομαι σε 15 χώρες στην Αφρική τα τελευταία 13 χρόνια. Απαιτεί περισσότερη προσοχή και κατά τη γνώμη μου, η Ινδία έχει δείξει ότι ενώ η φυσική υποδομή μπορεί να διαρκέσει χρόνια, αν όχι δεκαετίες, υπάρχει μια ψηφιακή υποδομή που μπορεί να φροντίσει για την απουσία φυσικής υποδομής», είπε ο Mittal.

Ο πρόεδρος της Bharti Enterprises ανέφερε, ότι η Ινδία έχει προτείνει την ψηφιακή stack (αφηρημένη δομή δεδομένων που χρησιμοποιείται ως μια συλλογή στοιχείων με δύο βασικές λειτουργίες το push και το pop) , το οποίο βασίζεται στην ψηφιακή ταυτότητα με τη μορφή Aadhaar (πρότζεκτ για τη βιομετρική ταυτοποίηση), με τη μορφή χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), όσον αφορά τη μετακίνηση των οικονομικών και των επιδοτήσεων προς τους ανθρώπους στη χώρα με δραματικά λιτό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Πώς; Με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, βάζοντας ένα κινητό τηλέφωνο στα χέρια όλων.

«Η περίφημη τριάδα JAM (συνδυασμός jandan, aadhaar και κινητής τηλεφωνίας) είναι ο σωστός τρόπος υποβολής αίτησης στην Αφρική, έτσι ώστε να μπορούν να φτάσουν σε τουλάχιστον μια πολύ υψηλής ποιότητας ψηφιακή συνδεσιμότητα σε ολόκληρη την ήπειρο», είπε ο Mittal.

Ο Mittal τόνισε επίσης, ότι κάθε έθνος, όταν αναλαμβάνει την προεδρία ενός οργάνου όπως τους G20, θέλει να αφήσει πίσω του κάποιες σημαντικές κληρονομιές. "Ο Πρωθυπουργός μας επέλεξε ως μια από τις λίγες σημαντικές κληρονομιές που θέλει να αφήσει πίσω της, είναι η οικονομική ολοκλήρωση της Αφρικής".

Ο Mittal είπε ότι αυτό που έγινε δυνατό με την έλευση της ψηφιακής υποδομής ενισχύθηκε απόλυτα και παρουσιάζεται εδώ στην Ινδία. Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να ενισχύσει το ψηφιακό οικοσύστημα της Ινδίας: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MasterCard, Michael MiebachIndia, έχει γράψει το δικό τοθ κεφάλαιο, δημιουργώντας το stack (στοίβα) τεχνολογίας με το UPI (Unified Payments Interface, ένα σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο), με το Aadhaar.

«Γιατί δεν σηκώνουμε απλώς και να μεταφέρουμε πολλές από αυτές τις ενότητες στην Αφρική; Νομίζω ότι η Ινδία έχει κάνει αξιοσημείωτη δουλειά στον τομέα των δεξιοτήτων, της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης μέσω ψηφιακών παρεμβάσεων. Έτσι, θα έλεγα ότι το ινδικό μοντέλο πρέπει να εφαρμοστεί στην Αφρική καθώς είναι λιτό και χαμηλού κόστους και κατανοεί τις δυνατότητες πληρωμής των χωρών», είπε ο Mittal.

Το άλλο μέρος φυσικά είναι η φυσική συνδεσιμότητα και πώς μπορεί να βελτιωθεί. Είπε θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες σιδηροδρομικές και εθνικές συνδέσεις μεταξύ των χωρών. «Γιατί να μεταφέρει κάποιος φορτίο από μια χώρα σε διαφορετική χώρα μακριά και στη συνέχεια να το μεταφέρει σε μια γειτονική χώρα επειδή δεν διαθέτει φυσική υποδομή. Οι άνθρωποι μετακομίζουν στην Ευρώπη για να επιστρέψουν σε μια γειτονική χώρα επειδή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις", είπε  o Mittal.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags