16/02/11 - 15:39

Άνθρωπος-μηχανή = Χ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί τυπικά να ήρθαν σχεδόν ισόπαλοι, όταν όμως σκεφτεί κανείς οτι ένας παίκτης τηλεπαιχνιδιού αναμετρήθηκε με υπολογιστή που έχει ικανότητα επεξεργασίας όσο 2.800 υπολογιστές τότε στα σίγουρα ο άνθρωπος νίκησε!

Άνθρωπος-μηχανή = Χ! (ΒΙΝΤΕΟ)
27.212views 0shares

Ο παίκτης και ο υπολογιστής έφεραν σχεδόν το ίδιο σκορ κατά την πρώτη ημέρα της ειδικής έκδοσης ενός αμερικανικού παιχνιδιού σήμερα, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την παντοδυναμία των υπολογιστών.

Ο παίκτης στο δημοφιλές αμερικανικό παιχνίδι «Jeopardy» ήρθε ισόπαλος με τον υπερ-υπολογιστή της IBM «Watson», καθώς στο τέλος του επεισοδίου κέρδισαν αμφότεροι 5.000 δολάρια.

Άνθρωπος και μηχάνημα θα αναμετρηθούν και πάλι σε δύο γύρους, για να κριθεί ποιός θα είναι ο νικητής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η IBM προωθεί τον «Watson» στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναβαθμίσει την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός «Jeopardy» θεωρείται μία αναβαθμισμένη εκδοχή της αναμέτρησης του υπολογιστή της IBM «Deep Blue» με τον πρωταθλητή στο σκάκι, Γκάρι Γκασπάροφ, ο οποίος το 1996 ηττήθηκε από το μηχάνημα.

Το τηλεοπτικό κουίζ, που προβάλλεται από το 1964, παρουσιάζει στους παίκτες απαντήσεις και εκείνοι πρέπει να μαντέψουν τη σωστή ερώτηση.

Σχετικό απόσπασμα από το τηλεπαιχνίδι «Jeopardy»:
 

Πηγή: zappit.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ