Facebook Pixel 250 Grand Prix σε δοκιμές!
Life
| 2011-02-27 16:53:00

250 Grand Prix σε δοκιμές!

250 Grand Prix σε δοκιμές!

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά με τα ελαστικά της Pirelli έχει ήδη διανυθεί απόσταση 75.000 αγ. χιλιομέτρων για δοκιμές εξέλιξης προτού χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά σε αγώνα στις 27 Μαρτίου στην Αυστραλία.

Το τελευταίο τεστ με ελαστικά της Ιταλικής εταιρείας ολοκληρώθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Βαρκελώνη και στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε γίνεται ο απολογισμός:

«…ο καιρός της Βαρκελώνης επέτρεψε στις ομάδας να δοκιμάσουν όλη τη γκάμα γομών: supersoft (πολύ μαλακές), soft (μαλακές), medium (μεσαίες) και hard (σκληρές) γόμες για στεγνό καιρό, καθώς και intermediate (ενδιάμεσα) ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα – τα οποία χρησιμοποίησαν τρεις ομάδες. Η Pirelli έφερε εξελιγμένες εκδόσεις των supersoft και soft ελαστικών στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, εν όψει του πρώτου Grand Prix της σεζόν.

Συνολικά, κάθε ομάδα είχε στη διάθεσή της 30 σετ ελαστικών μάξιμουμ, από διάφορες κατηγορίες γομών που ήταν προς δοκιμή. Αυτό σημαίνει ότι 360 από τα νέα ελαστικά PZero ήταν διαθέσιμα στην Ισπανία, προσφέροντας τη δυνατότητα στις ομάδες να πάρουν πληροφορίες ζωτικής σημασίας πριν διαμορφώσουν τις φετινές αγωνιστικές στρατηγικές τους».

Ο διευθυντής αγωνιστικού τμήματος της Pirelli, Paul Hembery σχολίασε σχετικά: «Μετά από 11 ημέρες επίσημων δοκιμών μέχρι στιγμής φέτος, οι ομάδες κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο αριθμό δεδομένων σε όλα τα επίπεδα. Είδαμε αρκετές ομάδες να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις στη Βαρκελώνη, κάτι που τους επέτρεψε να αξιολογήσουν τα ελαστικά μας σε συνθήκες αγώνα και να διαμορφώσουν νέες στρατηγικές.

Όλοι συμφωνούν ότι τα ελαστικά θα αποτελέσουν φέτος το κλειδί της δράσης, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για προσπεράσεις – αλλά και συναρπαστικό θέαμα. Η Βαρκελώνη είναι ένα σιρκουί που καταπονεί πολύ κυρίως το εμπρός αριστερό ελαστικό, γι’ αυτό χαίρομαι με την ακεραιότητα της δομής του».

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου τεστ οι 12 ομάδες συμπλήρωσαν την πρώτη μέρα συνολικά 851 γύρους ή 3961.40km. Τη δεύτερη μέρα 1121 γύρους ή 5218.25km. Την Κυριακή, οι ομάδες κάλυψαν 1106 γύρους ή 5148.43 km ενώ την τελευταία ημέρα έτρεξαν 923 γύρους ή 4296.56 km.

Ο συνολικός αριθμός χιλιομέτρων δοκιμών εξέλιξης με ελαστικά Pirelli φτάνει σχεδόν τα 75.000 km, απόσταση που ισοδυναμεί με 250 Grand Prix περίπου!

Πηγή: protothema.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags