Facebook Pixel Από ποια ταινία έχασε ο Κυνόδοντας; (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-02-28 14:31:00

Από ποια ταινία έχασε ο Κυνόδοντας; (ΒΙΝΤΕΟ)

Από ποια ταινία έχασε ο Κυνόδοντας; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας απέσπασε η ταινία «Ίσως αύριο» (In A Better World) της γνωστής Δανής σκηνοθέτιδας Σουσάνε Μπίερ, ταινία της οποίας είναι και η επίσης υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας με τίτλο «Μετά το Γάμο», αφήνοντας τον Ελληνικό Κυνόδοντα ...εκτός νυμφώνος.

Πρόκειται για ένα δυνατό δράμα, σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ Άντερς Τόμας Τζένσεν και με πρωταγωνιστή τον Ούλριχ Τόμσεν ("Centurion").

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική, αλλά και σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη, αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ανθίζει. Όμως η μοναξιά, η θλίψη και οι αδυναμίες παραμονεύουν. Πολύ σύντομα, η φιλία αυτή μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη συμμαχία και σε μια αμείλικτη καταδίωξη, όπου οι ζωές όλων κινδυνεύουν.

Το «Ίσως, Αύριο» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Μαρτίου. Ο Kυνόδοντας, εντούτοις, είναι μια ταινία που μπορεί να μην κέρδισε στα εν λόγω βραβεία, όμως ακόμη και το CNN ασχολήθηκε μαζί της. Είναι μια ταινία που οδήγησε την Ελλάδα στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ, έπειτα από μία φρενήρη πορεία καταξίωσης σε ολόκληρο τον κόσμο και σίγουρα της αξίζει μια θέση στην ταινιοθήκη μας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags