27/12/10 - 20:09

Πλήρωσαν τα παγκάκια… χρυσά!

Σκάνδαλο υπερκοστολόγησης σχετικά με… παγκάκια ξέσπασε στην Ουκρανία ενόψει της συνδιοργάνωσης του EURO 2012 με την Πολωνία.

Πλήρωσαν τα παγκάκια… χρυσά!
25.941views 0shares

Σε τιμές υπερδεκαπλάσιες λοιπόν αγόρασαν Ουκρανοί αξιωματούχοι ξύλινα παγκάκια που προορίζονται για την ανάπλαση χώρων του μετρό, ενόψει του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος EURO 2012, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου "1+1"

Την εντολή για την αγορά έχει υπογράψει κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Προετοιμασίας της Ουκρανίας για το EURO 2012. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η αγορά δέκα στρογγυλών ξύλινων πάγκων, που προορίζονταν για να διακοσμήσουν χώρους του μετρό στην πόλη Χάρκιβ. Το κάθε παγκάκι κοστολογήθηκε έναντι 7.900 δολαρίων. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν την σχετική αγορά, τα παγκάκια αυτά δεν κοστίζουν πάνω από 500-600 δολάρια το καθένα.

Ο Ανατόλι Κράβτσιουκ, αξιωματούχος του δήμου του Χάρκιβ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι υψηλότερες τιμές δικαιολογούνται λόγω "του μοναδικού τρόπου κατασκευής" που έχουν τα συγκεκριμένα παγκάκια.
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ