Facebook Pixel Αναβλήθηκε το GP Ιαπωνίας
Life
| 2011-03-15 17:33:00

Αναβλήθηκε το GP Ιαπωνίας

Αναβλήθηκε το GP Ιαπωνίας

Οι αξιωματούχοι του MotoGP αποφάσισαν να αναβάλλουν το ιαπωνικό GP, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 24 Απριλίου στην πίστα Μοτέγκι, μετά τις καταστροφικές συνέπειες στην χώρα.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά τη διαρροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα από το πυρηνικό εργοστάσιο της πόλης Φουκουσίμα, στο οποίο έχουν προκληθεί πολύ σοβαρές ζημιές.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή είναι πολύ υψηλά, ενώ εκφράζονται φόβοι για πυρηνική καταστροφή, λόγω των εκρήξεων που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους αντιδραστήρες και τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε άλλους.

Χαρακτηριστικό για την επικινδυνότητα της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι αυξημένη ραδιενέργεια καταγράφεται μέχρι και στο Τόκιο, το οποίο βρίσκεται 240 χιλιόμετρα μακριά.

Την ίδια στιγμή, στο βόρειο τμήμα της χώρας, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες ανάμεσα στα συντρίμμια για να απεγκλωβίσουν χιλιάδες ανθρώπους, κατοίκους των χωριών και των πόλεων που ισοπεδώθηκαν από τον ισχύος 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σεισμό και το τσουνάμι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί πάνω από 2.400 νεκροί, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες.

Με αυτά τα δεδομένα, ασφαλώς και δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί αγώνας μοτοσικλετών στην Ιαπωνία, με την FIM να αποφασίζει την αναβολή του για αργότερα μέσα τη σεζόν, όπως επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στο Associated Press.

Το πιθανότερο είναι το GP να μεταφερθεί κάπου ανάμεσα στο διάστημα 18 Σεπτεμβρίου με 16 Οκτωβρίου, που μεσολαβεί μεταξύ των αγώνων στην Αραγκον της Ισπανίας και στο Φίλιπ Αϊλαντ της Αυστραλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η δεύτερη σερί χρονιά που η κούρσα στο Μοτέγκι οδηγείται σε αναβολή. Πέρυσι η αιτία ήταν η ηφαιστειακή στάχτη, που κάλυψε τον ουρανό ολόκληρης της βορειοδυτικής Ευρώπης μετά την έκρηξη ενός ηφαιστείου στην Ισλανδία και η οποία προκάλεσε χάος στις αερομεταφορές.

Πηγή: sport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags