Facebook Pixel Συγκλονιστικό βίντεο μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία
Life
| 2013-09-08 21:44:00

Συγκλονιστικό βίντεο μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία

Συγκλονιστικό βίντεο μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία

Άνδρες πεσμένοι στο πάτωμα, ημίγυμνοι με σπασμούς, καθώς και παιδιά αδύναμα να ελέγξουν τα τινάγματα. Πανικός και κραυγές παντού.

Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες, που ομολογουμένως χρειάζονται γερό στομάχι για να τις δει κανείς. Τις εικόνες αυτές προέβαλε σε κλειστή σύσκεψη με τους γερουσιαστές ο πρόεδρος Ομπάμα για να μπορέσει να τους πείσει για τη χρησιμότητα στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία.

Το CNN μαζί με αυτό είχε άλλα 13 βίντεο στην κατοχή του όπου απείκονίζονται σκηνές μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία στις 21 Αυγούστου.

Η επίθεση, που φέρεται ότι διενεργήθηκε από συριακές δυνάμεις υπό τον Πρόεδρο Bashar al-Assad, έχει αγγίξει το πιο κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής από τη στιγμή που εξέγερση ξεκίνησε, το 2011: Θα άξιζε μια στρατιωτική απάντηση;

Τα βίντεο έχει συλλάβει μια στιγμή του πανικού, όπου εκείνοι που στέκονται προσπαθούν να τροφοδοτήσουν με νερό αυτούς που βρίσκονται πεσμένοι στο πάτωμα, υπό τον ήχο επαναλαμβανόμενων προσευχών.

Πολλά από τα βίντεο είχαν προηγουμένως δημοσιευθεί στο YouTube, αλλά αυτή η συλλογή βίντεο είναι σημαντική, διότι η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών προσθέση σφραγίδα γνησιότητας.

“Το υλικό θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθειά της κυβέρνησης να πείσει το Κογκρέσο και την αμερικανική κοινή γνώμη ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ξεκινήσουν τιμωρητική στάση κατά της Συρίας”, είπε ο πρώην Πρέσβης κ. Bill Richardson.

“Αυτό το βίντεο θα ευαισθητοποιήσει τον αμερικανικό λαό ότι δεν πρόκειται απλώς για μια παρέμβαση, αλλά για στρατιωτική επέμβαση ώστε να σταματήσει αυτό το είδος της θηριωδίας”, δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος στο CNN.

Στο βίντεο πάντως, είναι δύσκολο να φανεί ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση, ούτε μπορεί δώσει μια απάντηση για το αν στρατιωτικές επιθέσεις είναι η σωστή κατεύθυνση.



Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags