Facebook Pixel Μακελειό: 12 νεκροί από επίθεση σε κτίριο του αμερικανικού Ναυτικού! (ΦΩΤΟ)
Life
| 2013-09-16 21:53:00

Μακελειό: 12 νεκροί από επίθεση σε κτίριο του αμερικανικού Ναυτικού! (ΦΩΤΟ)

Μακελειό: 12 νεκροί από επίθεση σε κτίριο του αμερικανικού Ναυτικού! (ΦΩΤΟ)

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού  στην Ουάσιγκτον.

Αρχικά οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για έναν ένοπλο, ωστόσο σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι δράστες είναι τρεις. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η washingtonpost οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν από τους τρεις ενόπλους, ενώ άλλα διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι και ο δεύτερος δράστης είναι νεκρός.

Όπως έγινε γνωστό, τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα στο κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα εργαζομενους και αστυνομικούς. Ωστόσο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες ένας από τους ενόπλους πυροβολούσε από τον τέταρτο όροφο σημαδεύοντας τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην καφετέρια του κτιρίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08:20 (15:20 ώρα Ελλάδας), όταν ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί σε ένα από τα κτίρια της περιοχής όπου εργάζονται περίπου 3.000 άνθρωποι.

Εκπρόσωπος του Ναυτικού, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News είπε ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες αλλά και νεκροί.

Η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν από τους δράστες στο κτίριο 197, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), που είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή σκαφών και υποβρυχίων.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έκλεισαν -για προληπτικούς λόγους- τα σχολεία της περιοχής .
Εξάλλου κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού.

Αντίθετα, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά, σύμφωνα με τον Κρις Παολίνο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Ομπάμα:  «Θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για το μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα λογοδοτήσουν οι δράστες της "άνανδρης" επίθεσης που σημειώθηκε σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού.

 Στην αρχή της ομιλίας του για την αμερικανική οικονομία ο Ομπάμα είπε ότι έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και ότι στόχος των πυροβολισμών ήταν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

"Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με ένα περιστατικό μαζικών και αδιάκριτων πυρών. Σήμερα, έγινε σε μια στρατιωτική εγκατάσταση της πρωτεύουσάς μας. Πρόκειται για πυροβολισμούς που στόχευαν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό" του στρατού, πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που πήγαιναν στη δουλειά τους, που έκαναν τη δουλειά τους για να είμαστε εμείς προστατευμένοι. Πρόκειται για πατριώτες. Γνωρίζουν τους κινδύνους που συνεπάγεται μια αποστολή στο εξωτερικό, όμως σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με μια αδιανόητη βία, που δεν περίμεναν να συναντήσουν εδώ. Είπα με σαφήνεια ότι θέλω να γίνει μια αψεγάδιαστη έρευνα, ότι οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν", συνέχισε.

"Καθώς θα προχωρά αυτή η έρευνα, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε πως εκείνοι που διέπραξαν αυτήν την άνανδρη πράξη θα λογοδοτήσουν", υποσχέθηκε.















Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags