Facebook Pixel Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπουένος Άιρες!
Life
| 2013-12-30 00:12:00

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπουένος Άιρες!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπουένος Άιρες!

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει το Μπουένος Άιρες εν μέσω του σφοδρότερου καύσωνα των τελευταίων δεκαετιών στην Αργεντινή. Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν συνεχόμενα μπλακ άουτ αφήνοντας τους κατοίκους χωρίς ρεύμα και νερό. 
 

Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων κατοίκων και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων. Από την πλευρά της η Πυροσβεστική καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προμηθεύοντας με νερό τους κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποιοι επαναστατούν στην πρωτοφανή κρίση αποκλείοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, Μαουρίσιο Μάκρι, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για την κατάσταση, ενώ προειδοποίησε ότι οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά τις επόμενες χρονιές, καθώς το δίκτυο παραγωγής ενέργειας έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Ο Μάκρι πρότεινε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος έτσι ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κρίση και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ ρίχνει την ευθύνη στις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για το χάος και απειλεί να τις εθνικοποιήσει. 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags