Facebook Pixel Ο Τιτανικός... σαλπάρει για Κίνα
Life
| 2014-01-15 19:27:00

Ο Τιτανικός... σαλπάρει για Κίνα

Ο Τιτανικός... σαλπάρει για Κίνα

Ένα πιστό αντίγραφο του εντυπωσιακού Τιτανικού θα αποτελέσει το κεντρικό έκθεμα σε θεματικό πάρκο της Κίνας, που εκτός των άλλων θα διαθέτει και έναν προσομοιωτή του διάσημου ναυαγίου, δίνοντας στους επισκέπτες την αίσθηση της καταστροφής του 1912.

Η κινεζική εκδοχή του «αβύθιστου πλοίου» αναμένεται να κοστίσει 1 δισ. γιουάν, περίπου 121 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έχει οριστεί για τις αρχές του 2016. Το έργο θα κατασκευαστεί στην κεντρική επαρχία του Σιτσουάν.

Ο Su Shaojun , διευθύνων σύμβουλος της Seven Star Energy Group Investment , που χρηματοδότησε το έργο, δήλωσε ότι η Ασία χρειάζεται το δικό της μουσείο Τιτανικού. Υποστήριξε ακόμα ότι αξίζει να διαδοθεί το πνεύμα του Τιτανικού, αφού η καθολική αγάπη και το αίσθημα ευθύνης που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια του ναυαγίου αντιπροσωπεύουν τον πνευματικό πλούτο του ανθρώπινου πολιτισμού.

Οι υπεύθυνοι του έργου στοχεύουν σε κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό από τη δημιουργία ενός μουσείου. Η προσομοίωση θα επιτρέπει σε αρκετές εκατοντάδες άτομα ταυτόχρονα να νιώσουν ακριβώς σαν να βρέθηκαν οι ίδιοι στο πλοίο την ώρα της τραγωδίας.

Μάλιστα, κατά την σφοδρή πρόσκρουση του πλοίου στο παγόβουνο, οι επιβάτες θα ταρακουνηθούν τόσο σε σημείο που κάποιοι θα πέφτουν κάτω, ενώ με τη χρήση ηχητικών και άλλων εφέ θα έχουν την αίσθηση του νερού που απειλεί να τους πνίξει.

Το πολυτελές πλοίο βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912 , κατά τη διάρκεια του παρθενικούς του ταξιδιού από το αγγλικό λιμάνι του Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, κοστίζοντας τη ζωή σε 1.500 επιβάτες.

Η κατασκευή του αντιγράφου του Τιτανικού αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του τρέχοντος έτους. Εν τω μεταξύ, ο Αυστραλός επιχειρηματίας Clive Palmer συνεχίζει τα σχέδια του για να πλεύσει με ένα ακριβές αντίγραφο του Τιτανικού το 2016.

πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags