Facebook Pixel Δίκη Πιστόριους: Στο δικαστήριο η πόρτα με τις σφαίρες που σκότωσαν τη Ρίβα (ΦΩΤΟ)
Life
| 2014-03-12 17:50:00

Δίκη Πιστόριους: Στο δικαστήριο η πόρτα με τις σφαίρες που σκότωσαν τη Ρίβα (ΦΩΤΟ)

Δίκη Πιστόριους: Στο δικαστήριο η πόρτα με τις σφαίρες που σκότωσαν τη Ρίβα (ΦΩΤΟ)

Φορούσε ή όχι τα προσθετικά του μέλη όταν πυροβόλησε τη σύντροφό του;

Τη στιγμή που ο Όσκαρ Πιστόριους έσπασε την τρυπημένη από σφαίρες πόρτα του μπάνιου, μέσα στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένη η σύντροφός του Ρίβα Στέενκαμπ, αναπαράστησαν σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόρια.



Κατά την όγδοη ημέρα της δίκης Πιστόριους, ο αστυνομικός διευθυντής Johannes Vermeulen, αναπαριστώντας τον Πιστόριους, σήκωσε το ρόπαλο για να δείξει πώς χτύπησε την ξύλινη πόρτα ο παραολυμπιονίκης.



Τέσσερις τρύπες φαίνονται καθαρά πάνω στην πόρτα, μία πολύ ψηλά, δύο κοντά στο χερούλι και μία άλλη κάτω από τη μέση.



Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πόσο ψηλά βρίσκονται οι τρύπες, αφού ο Πιστόριους υποστηρίζει ότι δεν φορούσε τα προσθετικά του μέλη όταν πυροβόλησε τη σύντροφό του.
Ο ίδιος λέει πως ούρλιαξε με τρόμο μόλις είδε πως είχε σκοτώσει τη Ρίβα και έτρεξε στο δωμάτιό του να να βάλει τα προσθετικά του μέλη.

Η αναπαράσταση θεωρείται για αυτό το λόγο ιδιαίτερα σημαντική καθώς από τις μετρήσεις ίσως μπορέσει να αποδειχθεί αν ο Πιστοριους λέει ψέματα.



Πάντως, η δίκη συνεχίστηκε σήμερα και με καταθέσεις μαρτύρων.

Τον λόγο πήρε πάλι νωρίς το πρωί ο Ντάρεν Φρέσκο, ένας μηχανικός δικτύων και φίλος του αθλητή ο οποίος είχε βρεθεί στο παρελθόν στο αμάξι του Όσκαρ  Πιστόριους, ενώ εκείνος έτρεχε με πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα.



Μάλιστα, είπε ότι έχει και μια φωτογραφία στην οποία το κοντέρ του αυτοκινήτου έδειχνε πόσο επικίνδυνα οδηγούσε ο Όσκαρ.

Χθες, στο δικαστήριο ακούστηκε πάλι η άποψη ότι ο Πιστόριους είναι «λάτρης των όπλων».

Ο Φρέσκο,  επιβεβαίωσε προηγούμενες καταθέσεις για δύο περιστατικά με πυροβολισμούς για τα οποία ο Πιστόριους επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες. Ο αθλητής είχε πυροβολήσει μία φορά μέσα από την ηλιοροφή ενός αυτοκινήτου και είχε πυροβολήσει επίσης μέσα σε ένα εστιατόριο, είπε ο Φρέσκο.










Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags