Facebook Pixel Σοκ και δέος!
Μπάσκετ
| 2011-04-28 22:38:00

Σοκ και δέος!

Σοκ και δέος!

Ο Βασίλης Σκουντής συνεχίζει τα αφιερώματα στα Final Four της Ευρωλίγκας και σήμερα παίρνει σειρά το 17ο το οποίο φιλοξενήθηκε το 2004 στο Τελ Αβίβ (ερήμην και πάλι της Ελλάδας) και μετατράπηκε σε σοκ και δέος από τη Μακάμπι.

17ο ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

ΠΟΤΕ: Πέμπτη 29 Απριλίου και Σάββατο 1η  Μαΐου 2004. ΠΟΥ: Yad Eliyahu, Τελ Αβίβ . ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ... ΚΙ ΕΜΕΙΣ: Και πάλι στον... καναπέ μας, απόντες για τέταρτη φορά στα χρονικά του θεσμού και για δεύτερο χρόνο στη σειρά! ΜVP: Αντονι Πάρκερ.

Βρε πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή... Το φιλοσοφώ  τοιουτοτρόπως, διότι ο πιο απόλυτος, αδιαμφισβήτητος και εκκωφαντικός θρίαμβος στην ιστορία των Φάιναλ Φορ  (ούτως ή άλλως δικό της, ως οικοδέσποινας) φάιναλ φορ, ήταν γέννημα μιας ακαριαίας στιγμής κρίθηκε από ένα σουτ της απελπισίας: .από εκείνο το (γι αυτόν ακριβώς τον λόγο) μυθοποιημένο στα κατάστιοχα της ιστορίας της Μακάμπι  τρίποντο του Ντέρικ Σαρπ στον τελευταίο αγώνα του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας με αντίπαλο την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Εάν ο (μετέπειτα παίκτης της Καβάλας) Γκέντριους Γκούστας δεν αστοχούσε σε δύο βολές και ο Σαρπ δεν ευστοχούσε από τη σέντρα, ο αγώνας δεν θα είχε οδηγηθεί στην παράταση, η Μακάμπι δεν θα νικούσε (107-99) και δεν θα προκρινόταν στο Φάιναλ Φορ, η διοργάνωση του οποίου της είχε ανατεθεί! Θα ξαναπάθαιναν δηλαδή οι Ισραηλινοί το χουνέρι του 1994...

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ήταν γραμμένο στο πεπρωμένο της «ομάδας του λαού» να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, στο σπίτι της.  Στον πιο άνισο τελικό στα χρονικά της διοργάνωσης  η Μακάμπι, ενισχυμένη και με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που άφησε το καλοκαίρι του 2003 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα  κονιορτοποίησε  τη Σκίπερ Μπολόνια στην οποία «έριξε» μια διαφορά μαμούθ 44 πόντων!

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags