Facebook Pixel Πικ εν ρολ και καρφώματα στο Μόναχο!
Life
| 2011-06-10 23:45:00

Πικ εν ρολ και καρφώματα στο Μόναχο!

Πικ εν ρολ και καρφώματα στο Μόναχο!

Η Μπάγερν Μονάχου έχει μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η... μπασκετική Μπάγερν Μονάχου όμως έρχεται να "χτίσει" τη δική της αυτοκρατορία!

Ο σύλλογος της Βαυαρίας πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό μπάσιμο - εκτός παρκέ! - την τελευταία διετία και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην μπασκετική Μπουντεσλίγκα.

Και όταν λέμε ότι θα παίζει δεν θα έχει ρόλο κομπάρσου, αλλά θα επιχειρήσει να βρεθεί στο επίκεντρο με την αγωνιστική της παρουσία. Στόχος, λοιπόν στο Μόναχο δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η έξοδο στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2012-13!

Μέντορας της μπασκετικής Μπάγερν είναι ένας μεγάλος θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο Ούλι Χένες, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της ομάδας. Από την πρώτη στιγμή θέλησε να "γιγαντώσει" το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου που... βολόδερνε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Όταν γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Χένες να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό τμήμα που θα έχει μέσα σε μία τριετία πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα του γερμανικού μπάσκετ το ενδιαφέρον από πλευράς χορηγών ήταν κάτι παραπάνω από έντονο. Μάλιστα, η ομοσπονδία της χώρας έδειχνε διατεθειμένη να δώσει απευθείας wid crd στην ομάδα, ώστε να αγωνιστεί αμέσως στην πρώτη κατηγορία.

Έγινε το βήμα...

Παρόλα αυτά, όμως ο Χένες μαζί με τον Μπάουερμαν, στον οποίο είχε αναθέσει το συγκεκριμένο εγχείρημα προτίμησαν η Μπαγερν να παίξει στην αντίστοιχη Α2 κατηγορία της Γερμανίας για να το φέρουν με το... μαλακό στον κόσμο του Μονάχου, καθώς κανείς δεν ήξερε αν θα ανταποκριθεί το κοινό στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

"Το μπάσκετ και εμείς έχουμε να αποδείξουμε ότι το άθλημα έχει μέλλον στο Μόναχο", δήλωνε ο Χένες και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα.

Ο τεχνικός της εθνικής Γερμανίας, Ντιρκ Μπάουερμαν φρόντισε να φέρει στην ομάδα από την πρώτη μέρα παίκτες ικανούς να τραβήξουν την προσοχή των οπαδών και να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα να εξασφαλίσει την άνοδο. Έτσι, ο Ντεμόν Γκριν και ο Στέφεν Χάμαν μαζί με τον Σέρβο Αλεξάντερ Νάτζφεϊ, αδερφό του Στεφάν, ο οποίος έπαιξε στην χώρα μας (Μαρούσι, Πανελλήνιο) έφτασαν στο Μόναχο και οδήγησαν την Μπάγερν με συνοπτικές διαδικασίες στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην BBL.

Ο Χάμαν ήταν εκείνος που κέρδισε και τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς στην κατηγορία, ενώ θα αποτελέσει και τον ηγέτη της ομάδας στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου στην πρώτη κατηγορία τη φετινή σεζόν.

Η Μπάγερν ξεκίνησε την περυσινή χρονιά στο "Ολίμπια Αισπορτζέντρουμ", το οποίο είναι χωρητικότητας 3.750 θεατών, όμως η διάθεση του κόσμου να παρακολουθήσει την ομάδα μπάσκετ, καθώς χιλιάδες οπαδοί έμεναν χωρίς εισιτήριο ανάγκασε την διοίκηση να μετακομίσει στην Ολίμπια Χάλε που χωράει περίπου 14.000 κόσμο!

Μία από τις προτεραιότητες, λοιπόν των ανθρώπων της Μπάγερν είναι η ανακατασκευή μέσα στο καλοκαίρι του συγκεκριμένο κλειστού, το οποίο κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 και δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση...

Ετοιμάζεται πυρετωδώς!

Τη φετινή σεζόν η Μπάγερν έχει ήδη προχωρήσει στην πρώτη της μεταγραφική κίνηση. Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν τον Μάρκο Πέσιτς, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας και είναι γιος του προπονητή Σβέτισλαβ Πέσιτς. Από εκεί και πέρα, στη λίστα του Ντιρκ Μπάουερμαν βρίσκεται και ο Γιαν Γιάγκλα, ο οποίος έχει περάσει από τη χώρα μας, φορώντας τη φανέλα του Πανελληνίου.

Στην ομάδα, πάντως κάνουν πολύ πιο μεγάλα όνειρα. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το λοκ άουτ στο ΝΒΑ παίκτες, όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι θα βγουν στην αγορά για αναζήτηση ομάδας. Η Μπάγερν θα ήθελε πολύ να πάρει σάρκα και οστά το σενάριο που την φέρνει κοντά στην απόκτηση του τεράστιου Γερμανού, αν πάντα γίνει το λοκ άουτ και θέλει ο ίδιος να επιστρέψει στην Ευρώπη και την πατρίδα του.

Το μπάτζετ της ομάδας θα κυμανθεί από 7 έως 9 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η διαφήμιση της ομάδας στο Μόναχο και γενικότερα στην Γερμανία είναι τεράστια, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι η Μπάγερν αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς ρυθμούς θα καταφέρει την επόμενη επταετία να γίνει ο πρώτος γερμανικός σύλλογος που θα στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

Παράλληλα, η στήριξη της ομάδας είναι τόσο μεγάλη, όπου ακόμα και στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια της Μπάγερν, μοιραζόντουσαν φυλλάδια για τα ματς του μπάσκετ, αλλά ακόμα και μπλουζάκια του τμήματος. Ο ενθουσιασμός είναι κάτι παραπάνω από έκδηλος στην πόλη. Το brand-name του συλλόγου είναι τεράστιο και όλοι στον σύλλογο εύχονται το μπασκετικό τμήμα να έχει την ίδια επιτυχία με το ποδοσφαιρικό.

Τα μέλη της Μπάγερν Μονάχου αριθμούνται σε περίπου 152.000, ενώ υπάρχουν πάνω από 2.500 επίσημα αναγνωρισμένοι σύλλογοι με 181.700! Η διοίκηση έχει ήδη αρχίσει την ενημέρωση σχεδόν όλων για τους στόχους και τον τρόπο που σκοπεύει να κινηθεί σε διάφορα επίπεδα, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους. Την στήριξη που ούτως ή άλλως όπως αποδείχτηκε από την περασμένη σεζόν την έχει.

Το άθλημα στη χώρα τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη "άνθιση" και φαίνεται ότι βρήκε επιτέλους τη "ναυαρχίδα" που επιζητούσε για να μπορέσει να απογειωθεί...

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags