-->
22/07/16 - 14:36

Συναγερμός στην Τουρκία! Πληροφορίες για νέο πραξικόπημα!

Τι αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Συναγερμός στην Τουρκία! Πληροφορίες για νέο πραξικόπημα!
33.881views 0shares

Ο Ερντογάν πριν λίγες μέρες παραχώρησε μια συνέντευξη όπου ανέφερε πως θεωρούσε ότι υπάρχει η πιθανότητα νέου πραξικοπήματος.

Παράλληλα, στην συνεντευξή του στο Reuters κατέστησε σαφές πως θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μιας και βρίσκονται σε μεγάλη επιφυλακή.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφορίων της χώρας υπέπεσαν σε σφάλματα και παραλείψιες πριν γίνει το πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής και τόνισε πως οι ειδικές δυνάμεις θα αναδιαμορφωθούν. Λίγο μετά, ξεκίνησαν οι «εκκαθαρίσεις» και οι αναζητήσεις για τους συμμετέχοντες και τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα militaire.gr, υπάρχει εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Τουρκίας στο οποίο υπάρχουν πληροφορίες πως θα γίνει μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος στις 22/7/2016.dikkat-basbakanlik-22temmuz-icin-uyardi4f8c966a55ac48a9c501

Φυσικά, όπως αναφέρει η σελίδα militaire.gr, πραξικόπημα χωρίς «κόκκινο μπερέ» στην Τουρκία δεν γίνεται (αναφορά στο γεγονός πως απουσίαζαν οι Bordo Bereli) καθώς ο Ερντογάν στηρίζεται σε αυτούς.

Ο νέος επικεφαλής, σύμφωνα με εκτιμήσεις, της διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων θα είναι ο Υποστράτηγος Z. Aksakalli και θα έχει σημαντικό ρόλο στις Ειδικές Τουρκικές Δυνάμεις.ZEKAI-AKSAKALLI-667x1024

Πηγή: makeleio.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ