Facebook Pixel Sportdog.gr | Ώρα μηδέν για την Ιταλία - Bαράνε καμπανάκια στη γειτονιά
Life
| 2018-11-21 14:10:00

Ώρα μηδέν για την Ιταλία - Bαράνε καμπανάκια στη γειτονιά

Ώρα μηδέν για την Ιταλία - Bαράνε καμπανάκια στη γειτονιά

Η ΕΕ ξεκινά τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στη Ρώμη για τα υπερβολικά ελλείμματα.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το ελαφρώς διορθωμένο προσχέδιο προϋπολογισμού που είχε υποβάλει τις περασμένες ημέρες η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.  

Αυτό θα οδηγήσει στο πρώτο βήμα για κυρώσεις προς την Ιταλία, για τα υπερβολικά ελλείμματα. Συγκεκριμένα, η Κομισιόν επισημαίνει στην απόφασή της ότι θα πρέπει να ανοίξει πειθαρχική διαδικασία κατά του τρίτου μεγαλύτερου μέλους του ευρώ.

Σεντένο: Η υποχρέωση για την άσκηση υπεύθυνης πολιτικής δεν σταματά στα εθνικά σύνορα

H Ιταλία μπορεί να επιταχύνει την υποτονική οικονομική ανάπτυξή της χωρίς να εγκαταλείψει τη δημοσιονομική προσαρμογή της, κάτι που μπορεί να αποτελέσει απειλή για ολόκληρη την Ευρωζώνη, είχε δηλώσεις χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο. «Κατανοώ και συμμερίζομαι τις ανησυχίες της Ιταλίας για την υποτονική ανάπτυξη και τα σύνθετα κοινωνικά ζητήματα, αλλά αυτά μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής», είπε ο Σεντένο στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Η τήρηση (των δημοσιονομικών κανόνων) δεν είναι μόνο προς το συμφέρον κάθε χώρας, αλλά και προς το συλλογικό μας συμφέρον», είπε, προσθέτοντας: «Η κρίση μας δίδαξε ότι σε μία οικονομική και νομισματική ένωση η υποχρέωση για την άσκηση υγιούς και υπεύθυνης πολιτικής δεν σταματά στα εθνικά σύνορα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags