Facebook Pixel Sportdog.gr | Βομβαρδισμοί, αίμα, εκατόμβες θυμάτων σε ρυθμούς… Heavy Metal!
Life
| 2019-12-14 02:31:00

Βομβαρδισμοί, αίμα, εκατόμβες θυμάτων σε ρυθμούς… Heavy Metal!

Sportdog Team
Βομβαρδισμοί, αίμα, εκατόμβες θυμάτων σε ρυθμούς… Heavy Metal!

Eγκλήματα πολέμου μέσα από αντικρουόμενα συμφέροντα δυνάμεων που πάντα δεν θέλουν να υπηρετούν τον ανθρώπινο παράγοντα.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του πάνω στην ανθρωπότητα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 23 εκατομμύρια στρατιώτες και από τις δύο πλευρές έχασαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών, ενώ οι απώλειες σε αμάχους ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σκοτώθηκαν 57 εκατομμύρια πολίτες.

Νεκροί 135.000 άμαχοι

Εκατόμβες θυμάτων είχαμε σε πολλές πόλεις από τους βομβαρδισμούς. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που σκοτώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι ήταν η Δρέσδη, την οποία οι συμμαχικές δυνάμεις ισοπέδωσαν, στην κυριολεξία, στην επίθεση που έγινε στις 13-15 Φεβρουαρίου 1945. Επρόκειτο για μία επίθεση που σύμφωνα με ειδικούς δεν είχε καμία στρατιωτική αξία, την ώρα που ο πόλεμος όδευε προς τη λήξη του.

Μάλιστα στην πόλη είχαν βρει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες από τα ανατολικά, δεν υπήρχαν χιτλερικά στρατεύματα, την ώρα που τα σοβιετικά στρατεύματα ήταν σε απόσταση αναπνοής. Επίσης η αντιαεροπορική άμυνα ήταν ανύπαρκτη, ενώ πρώτα χτυπήθηκαν οι πυροσβεστικοί σταθμοί της πόλης.

Εκείνο το δολοφονικό διήμερο «έπεσαν στην πόλη περίπου 4.000 τόνοι εκρηκτικών από 722 βαριά βομβαρδιστικά της «RAF» και 527 αμερικανικά αεροσκάφη, τα οποία βομβάρδιζαν μια πόλη που δεν μπορούσε να αμυνθεί», αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου.

Η επίθεση άφησε πίσω της 135.000 νεκρούς, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ήταν άμαχοι. Οι εικόνες που σώζονται από το βομβαρδισμένο κέντρο της πόλης και τα απανθρακωμένα πτώματα συγκλονίζουν μέχρι σήμερα.

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο google θα σας δώσει να καταλάβετε…

Εγκλήματα πολέμου

Μιλάμε για μία πόλη μεσαιωνική με τρομερά κτίσματα. Την αποκαλούσαν «Φλωρεντία του Έλβα» για τους πολυφημισμένους αρχιτεκτονικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς που έκρυβε στα τείχη της.

Πηγές που πρόσκεινται στο σοβιετικό μπλοκ υποστηρίζουν, ότι η Δρέσδη μαζί με τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν ήταν «ατυχήματα», αλλά μεθοδικά οργανωμένα εγκλήματα πολέμου. «Η ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή της Δρέσδης από τους Αγγλοαμερικάνους, αποκαλύπτει ότι έγινε από τους ιμπεριαλιστές προκειμένου να δυσκολέψουν τη μεταπολεμική προοπτική της Σοβιετικής Ένωσης», υποστηρίζει η Κατιούσα.

Εδώ βέβαια δεν αθωώνουμε τους μεν για να κατηγορήσουμε τους δε. Όποια και να ήταν τα συμφέροντα της μιας και της άλλης πλευράς, σημασία έχει, ότι καμία από τις δύο δεν σκέφτηκε τον ανθρώπινο παράγοντα. Γιατί μην ξεχνάμε, ότι και οι σοβιετικοί έκαναν εγκλήματα στην είσοδό τους στο Βερολίνο.

Δύο εκατομμύρια γυναίκες βιάστηκαν από τους Σοβιετικούς μετά την ήττα της Γερμανία και σύμφωνα με ιστορικούς, στόχος ήταν η ταπείνωση του εχθρού και όχι η σεξουαλική ικανοποίηση. Και αυτό όμως έγκλημα πολέμου είναι. Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags