Την ώρα που η δημοσιογράφος Κατερίνα Νώντα παρουσίαζε σε ζωντανή σύνδεση το ρεπορτάζ της σχετικά με την απουσία του Λιμενικού από το σημείο, η Ράνια Τζίμα τόνισε ότι «κάποιοι» μέχρι αυτήν την ώρα επιμένουν να λένε ψέματα ακόμα και στον ίδιο τον υπουργό Ναυτιλίας, για την παρουσία λιμενικών στο λιμάνι την ώρα του τραγικού συμβάντος.

«Είναι πολύ περίεργα πράγματα. Ο Υπουργός Ναυτιλίας «δίνει» ουσιαστικά το κεντρικό λιμεναρχείο, αλλά οι δικές σου πληροφορίες είναι διαφορετικές. Οι πηγές του ρεπορτάζ, άνθρωποι από το ευρύτερο περιβάλλον, λένε ότι κάποιοι λένε ψέματα ακόμα και αυτήν την ώρα στον υπουργό, ο οποίος βγαίνει και κάνει δημόσιες δηλώσεις για αυτό το συμβάν... Αυτή πάντως είναι εικόνα απόλυτης διάλυσης και απολύτως απαράδεκτη.

Ένα βίντεο που βλέπουμε καθαρά ότι δεν υπάρχει λιμενικός, ένας υπουργός που λέει εμένα με ενημέρωσαν ότι υπάρχει και προσέτρεξα, αλλά δεν βλέπω ούτε εγώ (!), πηγές του υπουργείου που λένε ότι κάποιοι λένε ψέματα στον υπουργό και κάποιοι λιμενικοί που θα έπρεπε να είναι στη θέση τους, αλλά δεν είναι. Αλλά δεν ξέρει και κανείς πού είναι! Αν αυτό είναι εικόνα, δεν ξέρω τι να πω... Η πολιτεία που βρίσκεται, είτε να τα αποτρέψει αυτά, είτε να σώσει τον άνθρωπο;», είπε, ρίχνοντας ευθείες βολές στο λιμεναρχείο και όσους εμπλεκομένους λένε ψέματα για όσα συνέβησαν.

«Βρέθηκαν αυτοί οι δύο άνθρωποι που έκαναν αυτό το έγκλημα. Η πολιτεία πού βρίσκεται; Πού ήταν να προστατεύσει αυτόν τον άνθρωπο; Δηλαδή ένας καπετάνιος που φεύγει με συνθήκες απαράδεκτες. Ένας άνθρωπος στη θάλασσα πνίγεται, η πολιτεία πού βρίσκεται; είτε να τα αποτρέψει αυτά, είτε να σώσει τον άνθρωπο!», κατέληξε φανερά εκνευρισμένη.

Δείτε το βίντεο: