Facebook Pixel Sportdog.gr | Γιατί ο Μαρινάκης έδωσε 8 εκατ. για την "Ελευθεροτυπία" και δεν θα την κυκλοφορήσει - Πρώτη... μάχη με Κόκκαλη!
Life
| 2024-03-06 09:00:00

Γιατί ο Μαρινάκης έδωσε 8 εκατ. για την "Ελευθεροτυπία" και δεν θα την κυκλοφορήσει - Πρώτη... μάχη με Κόκκαλη!

Sportdog Team
Γιατί ο Μαρινάκης έδωσε 8 εκατ. για την "Ελευθεροτυπία" και δεν θα την κυκλοφορήσει - Πρώτη... μάχη με Κόκκαλη!

Τα επόμενα βήματα του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού μετά την τεράστια επένδυση του στα media, γιατί δεν θα δούμε την εφημερίδα στα περίπτερα και τι συμβαίνει με τον προκάτοχό του!

Ένα ακόμη «πακέτο» ιστορικών τίτλων προστέθηκε από το μεσημέρι της Δευτέρας στο πορτφόλιο της Alter Ego Media.

Μετά την απόκτηση των «Νέων», του «Bήματος», του «Mega» και όλων των διαδικτυακών τους ιστότοπων, του in.gr, του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και άλλων το μιντιακό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πλέον τους τίτλους της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης» και του site «enet».

Μέχρι και τη διενέργεια του δημόσιου πλειστηριασμού για τα σήματα που κατείχε η πρώην εταιρία «Χ.Κ Τεγόπουλος» δεν υπήρχαν πληροφορίες για κινήσεις των επίδοξων διεκδικητών όπως είχε γίνει στις περιπτώσεις των τίτλων του ΔΟΛ που πέρασαν στην Alter Ego, του «Πήγασου» («Έθνος», «Ημερησία») που πέρασαν στην Dimera του Ιβάν Σαββίδη και της «Τηλέτυπος» (Mega) που επίσης πέρασαν στην ιδιοκτησία της εταιρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι προσφορές που «χτύπησαν» την Ελευθεροτυπία

Αν και το τίμημα εκκίνησης της πρώτης προσφοράς για τους τίτλους και τα σήματα της «Ελευθεροτυπίας» μετά από σχετική εκτίμηση της Grant Thornton διαμορφώθηκε χαμηλά και συγκεκριμένα στις 378.666,64 ευρώ τελικά εκτινάχθηκε στα 8.100.000 ευρώ όπως αποδείχθηκε μετά την αποσφράγιση των φακέλων των τελικών προσφορών στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η δεύτερη προσφορά ήταν κάτω από τα 8.000.000 εκατομμύρια ενώ υπήρξε και 3η ακόμη χαμηλότερα.

Πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως η Κυπριακή εταιρία που ήρθε δεύτερη ήταν συνδεδεμένη με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ επιχειρηματίας που κινείται στον κεντροαριστερό χώρο φέρεται να κατέθεσε την 3η προσφορά, η οποία κινήθηκε περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πότε θα εκδοθεί η εφημερίδα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στην επανέκδοση των δύο ιστορικών εφημερίδων και σε κάθε περίπτωση εφόσον υπάρξει κινητοποίηση προτεραιότητα θα δοθεί στο site «enet.gr».

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 έναν χρόνο μετά την πτώση της Χούντας και εξ αρχής κινούταν στον κεντροαριστερό χώρο. Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Το 1984 η εφημερίδα κυκλοφόρησε ακολουθώντας την τάση της εποχής σε σχήμα ταμπλόϊντ. Ο μακροβιότερος διευθυντής της ήταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης με παρουσία από το 1976 έως το 2007 οπότε και τα προβλήματα βιωσιμότητας της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε ήταν ήδη ορατά. Η εφημερίδα ανέστειλε οριστικά την έκδοσή της δέκα χρόνια πριν το 2014. 

Πηγή: reader.gr

 

Πέφτει χρήμα στα media

Για τον διαγωνισμό για τα σήματα της Ελευθεροτυπίας έχουμε γράψει τόσες φορές και μάλιστα για την τιμή εκκίνησης των περίπου 350.000 ευρώ. Η ίδια η Grant Thornton (Βασίλης Καζάς) το εκτιμούσε περί τις 500.000 ευρώ, όταν όμως μπαίνει στη μέση η… δίψα για media τα ποσά πάνε στον Θεό, έτσι η Alter Ego του Μαρινάκη το έφτασε στα 8,1 εκατ. ευρώ και κέρδισε τον διαγωνισμό, όπως το είχε τερματίσει και κάποια εταιρεία του Μελισανίδη προ ετών για να πάρει την Ναυτεμπορική έναντι 7 εκατ. ευρώ. Για την τρίτη προσφορά που έφτασε μέχρι τα 4,5 εκατ. ευρώ άκουσα για τον Μάρη που το διέψευσε και για τον Μπάκο, που επίσης είπε ότι δεν συμμετείχε. Άκουσα και για τον Κόκκαλη αλλά δεν το επιβεβαίωσα άρα μεταφέρω μετ’ επιφυλάξεως την πληροφορία. Λέτε να αποκτήσει «αντίπαλον δέος» η Έφσυν;

Πηγή: newmoney.gr

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα μεγατόνων: Επιστροφή Σωκράτη Κόκκαλη σε ποδόσφαιρο, media και πολιτική!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags