Facebook Pixel Sportdog.gr | Κατέρρευσε πάλι το Χρηματιστήριο - Έρχεται νέο κραχ;
| 2018-10-09 20:20:00

Κατέρρευσε πάλι το Χρηματιστήριο - Έρχεται νέο κραχ;

Κατέρρευσε πάλι το Χρηματιστήριο - Έρχεται νέο κραχ;

Πιέσεις δέχονται και τα ελληνικά ομόλογα.

 

Συνεχίστηκε την Τρίτη το καθοδικό σπιράλ στο Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο των πιέσεων που δέχονται οι μετοχές, παρά την χθεσινή αναβάθμισή τους από τον οίκο Fitch. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και η άνοδος στα ελληνικά ομόλογα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του ΧΑ έκλεισε στις 625,175 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,43%.

Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει υψηλότερη τιμή στις 649,50 μονάδες (+1,20%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 28,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,19 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 2,25%, στις 1.644,23 μονάδες, ενώ ο Mid Cap έκλεισε στις 1.018,96 μονάδες με υποχώρηση κατά 0,58%.

Το κλάδος των τραπεζών δέχεται γι ακόμα μια ημέρα πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 3,50% στις 486,21 μονάδες. Ειδικότερα, η Alpha Bank καταγράφει απώλειες άνω του 1%, η ΕΤΕ απώλειες πάνω από 3%, η Eurobank απώλειες 3,7% και η Πειραιώς απώλειες 7,62%

Πιέσεις και στα ομόλογα

Την ίδια στιγμή, άνοδο καταγράφουν για ακόμη μια ημέρα και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς οδεύει προς το 4,7% και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στο 4,682% (με άνοδο 0,43%) στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου, «φλερτάροντας» με τα υψηλά έτους, ενώ το spread διαμορφώνεται στις 413 μονάδες βάσης.

Αρνητική εικόνα παρά την αναβάθμιση

Η αναταραχή στις αγορές συνεχίζεται για ακόμη μια ημέρα, παρά την χθεσινή αναβάθμιση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από τη Fitch. Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η αναβάθμιση ακολουθεί την άρση των περιορισμών στις αναλήψεις καταθέσεων και των νομικών περιορισμών στην ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων εντός της χώρας από την 1η Οκτωβρίου.

Διαβεβαιώνει πως, «αν και ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν στις διασυνοριακές κεφαλαιακές ροές, οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον ουσιαστικά σε θέση να εξυπηρετούν όλες τις υποχρεώσεις τους».

Ωστόσο η Fitch επισημαίνει ότι τα πιστωτικά προφίλ των τραπεζών παραμένουν εξαιρετικά ευαίσθητα σε μια επιδείνωση του οικονομικού κλίματος ή της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, αν και οι κίνδυνοι και στα δύο έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους 15 μήνες.

Πηγή: Νewpost

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags