Facebook Pixel Sportdog.gr | ΣΟΚ στην τσέπη μας από το πετρέλαιο - Αδιανόητη έκρηξη, θα ματώσουμε
| 2018-10-15 13:25:00

ΣΟΚ στην τσέπη μας από το πετρέλαιο - Αδιανόητη έκρηξη, θα ματώσουμε

ΣΟΚ στην τσέπη μας από το πετρέλαιο - Αδιανόητη έκρηξη, θα ματώσουμε

Κυρώσεις στο Ριάντ ισοδυναμούν με «μαχαίρωμα» της αμερικανικής οικονομίας.

 

Με «πολλαπλές συνέπειες» και «ανταπόδοση των κυρώσεων» απειλεί η Σαουδική Αραβία τις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για πιθανές κυρώσεις εναντίον του αραβικού βασιλείου.

O Αμερικανός Πρόεδρος  εκτίμησε ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να ευθύνεται για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και προειδοποίησε ότι, αν ισχύει κάτι τέτοιο, η χώρα του θα επιβάλει "αυστηρή τιμωρία" στο βασίλειο.

"Προς το παρόν, (οι Σαουδάραβες) διαψεύδουν (την εμπλοκή τους) και την διαψεύδουν κατηγορηματικά. Θα μπορούσαν να ευθύνονται αυτοί; Ναι" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Αν και η Σαουδική Αραβία θεωρείται ο βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην αραβική χερσόνησο, ενώ διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις εναντίον της Υεμένης, με απώτερο στόχο το Ιράν, η υπόθεση της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι δείχνει να ανατρέπει τα δεδομένα, προκαλώντας σημαντικό «ρήγμα» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι το βασίλειο απορρίπτει τις κατηγορίες και αρνείται οποιεσδήποτε κυρώσεις ή απειλές από οποιονδήποτε και αν τις κάνει και αναμένεται να αντιδράσει σε κάθε ενέργεια «με ακόμη μεγαλύτερες ενέργειες» εναντίον τους.

«Βόμβα» από το Al Arabiya: Το πετρέλαιο ίσως φτάσει στα 200 δολάρια το βαρέλι!

Την ίδια ώρα που η αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας φουντώνει, άρθρο του Turki Aldakhil, γενικού διευθυντή του Al Arabiya, ανάβει φωτιές με τις εκτιμήσεις για εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου.

«Διάβασα τη δήλωση της Σαουδικής Αραβίας σε απάντηση στις αμερικανικές προτάσεις σχετικά με τις κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στους κύκλους λήψης αποφάσεων εντός του βασιλείου έχουν υπερβεί τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στη δήλωση και συζητούν περισσότερα από 30 πιθανά μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά της επιβολής κυρώσεων στο Ριάντ», αναφέρει αρχικά και προσθέτει πως «Παρουσιάζουν καταστροφικά σενάρια που θα έπλητταν την οικονομία των ΗΠΑ πολύ πιο σκληρά από το οικονομικό πλήγμα που θα δεχόταν η Σαουδική Αραβία».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags