Facebook Pixel Τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα της χρoνιάς (ΦΩΤΟ)
| 2013-12-24 22:24:00

Τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα της χρoνιάς (ΦΩΤΟ)

Τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα της χρoνιάς (ΦΩΤΟ)

Από τον τυφώνα Χαϊγιάν, τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη, τον καύσωνα στην Αυστραλία και την επέλαση του χιονιά στην Μέση Ανατολή. Αν και το 2013 ήταν σύμφωνα με τους επιστήμονες μία από τις δέκα πιο ζεστές χρονιές από το 1850, ήταν αναμφισβήτητα και η χρονιά των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από τον τυφώνα Χαϊγιάν, τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη, τον καύσωνα στην Αυστραλία και την επέλαση του χιονιά στην Μέση Ανατολή, η χρονιά που φεύγει χαρακτηρίζεται από πληθώρα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που στοίχησαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψαν αμέτρητες περιουσίες.

Στις παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν τα καιρικά αυτά φαινόμενα:

Πηγή:Newsvolos.com

Οκλαχόμα, ΗΠΑ: Μια γυναίκα κουβαλάει στα χέρια της το παιδί της, έπειτα από τον τυφώνα που «χτύπησε» την περιοχή και άφησε πίσω του 90 νεκρούς, ανάμεσά τους και 20 παιδιά τον Μάιο

Πηγή:Newsvolos.com

ΗΠΑ: Ένας πυροσβέστης παρακολουθεί την φωτιά που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους και αρκετές κατοικίες στο Εθνικό Πάρκο του Λος Αντζελες τον Ιόνιο

Πηγή:Newsvolos.com

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Ένας πυροσβέστης κοιτά το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι

Πηγή:Newsvolos.com

ΗΠΑ: Μια βελανιδιά καίγεται στην περιοχή Μπάνινγκ της Καλιφόρνια τον Αύγουστοκατά τις πυρκαγίες που είχαν ξεσπάσει λόγω καύσωνα

Πηγή:Newsvolos.com

Σικάγο, ΗΠΑ: Ένα φορτηγό έχει καλυφθεί από πάγο κατά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις νότιες και κεντρικές ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο

Πηγή:Newsvolos.com

Σικάγο: Κεραυνοί φωτίζουν το Γουίλις Τάουερ, ένα από τα μεγαλύτερα κτήρια του κόσμου

Πηγή:Newsvolos.com

Μέιν, ΗΠΑ: Τον Φεβρουάριο το χιόνι στο Πόρτλαντ του Μέιν άγγιξε τα 74 εκ. και έσπασε το ρεκόρ του 1979. Συνολικά, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σφοδρή χιονοθύελλα «Νέμο», που έπληξε τις βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής.

Πηγή:Newsvolos.com

Μασαχουσέτη, ΗΠΑ: Άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να δροσιστούν κατά των καύσωνα που έπληξε την περιοχή τον Ιούλιο

Πηγή:Newsvolos.com

Ντεγκεντορφ, Γερμανία: Ένα σπίτι έχει βυθιστεί στο νερό κατά τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν ποτέ την χώρα

Πηγή:Newsvolos.com

Παλαιστίνιοι παίζουν χιονοπόλεμο στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Την περασμένη εβδομάδα, σφοδρές χιονοπτώσεις σάρωσαν τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Πόλεις της Αιγύπτου και της Ιορδανίας ντύθηκαν στα λευκά, ενώ χιόνια κάλυψαν το Ισραήλ και τη Συρία.

Πηγή:Newsvolos.com

Αίγυπτος: Μια καμήλα στα χιόνια!

Πηγή:Newsvolos.com

Αυστραλία: Τον απόλυτο, πύρινο εφιάλτη έζησε τον περασμένο Ιανουάριο η χώρα. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε την Τάμι Χολμς με τα πέντε εγγόνια της που κρύφτηκαν κάτω από την αποβάθρα ενός λιμανιού, για να γλιτώσουν από τις φλόγες που έκαιγαν τα πάντα γύρω τους.

Πηγή:Newsvolos.com

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Η παραπάνω αεροφωτογραφία, από τις 18 Νοεμβρίου, δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε το πέρασμα ενός τυφώνα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, αφήνοντας μάλιστα πίσω του επτά νεκρούς

Πηγή:Newsvolos.com

Φιλιππίνες: Στην φωτογραφία που τραβήχθηκε στις 19 Νοεμβρίου ένας άντρας στέκεται πάνω από τα ερείπια του σπιτιού του στην επαρχία Λέιτε. Ο τυφώνας Χαϊγιάν άφησε πίσω του πάνω από 5.719. Επίσης, περίπου 1,2 εκατ. κατοικίες καταστράφηκαν και η ζημία για την γεωργία και τις υποδομές της χώρας υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 803 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Πηγή:Newsvolos.com

Κολοράντο, ΗΠΑ: Ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Coal Creek, λίγο πριν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τον περασμένο Σεπτέμβριο το Κολοράντο, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και καταστροφές.

Στην Κομητεία του Μπόλντερ ολόκληρες γειτονιές κρύφτηκαν κυριολεκτικά κάτω από το νερό, αφού στην περιοχή έβρεχε ασταμάτητα επί μέρες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε μία εβδομάδα έπεσαν 38cm νερού, σχεδόν το 50% του νερού μιας ολόκληρης χρονιάς.

Πηγή: portal-news.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags