Facebook Pixel Απίστευτο! Γάλλοι έκαναν μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς!
| 2013-12-26 16:00:00

Απίστευτο! Γάλλοι έκαναν μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς!

Απίστευτο!  Γάλλοι έκαναν μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς!

Γάλλοι γιατροί εμφύτευσαν αυτόνομη βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά σε ασθενή. Πρόκειται για σημαντικό και ελπιδοφόρο επίτευγμα για εκατομμύρια καρδιοπαθείς που είναι καταδικασμένοι λόγω έλλειψης μοσχευμάτων.
 

Είναι η παγκόσμια πρώτη και θεωρείται σπουδαίο χειρουργικό επίτευγμα: Μια τεχνητή καρδιά κτυπάει μόνιμα από την περασμένη Τετάρτη στο στήθος ενός 70χρονου καρδιοπαθή.

Η είδηση έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα. Οι έως τα τώρα εμφυτεύσεις τεχνητής καρδιάς είχαν πρόσκαιρο χαρακτήρα εν αναμονή μοσχεύματος, διότι οι ασθενείς κινδύνευαν από αιμορραγίες ή τη δημιουργία θρόμβων.

H νέα "αυτόνομη βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά" είναι φτιαγμένη από μέταλλο, πλαστικό αλλά και βιολογικά υλικά ζωικής προέλευσης στα πλέον σημαντικά της μέρη, που την προστατεύουν από τη δημιουργία θρόμβων για αυτό και μπορεί να λειτουργεί για μεγάλο διάστημα. Η τεχνητή καρδιά έχει επίσης δύο κοιλίες που προωθούν το αίμα με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε και ο καρδιακός μυς. Είναι εξοπλισμένη με "ευφυείς αισθητήρες" ώστε να αλλάζει ρυθμούς εάν το άτομο χρειασθεί να τρέξει ή εάν κοιμάται.
Δημιούργημα της γαλλικής εταιρείας "Carmat"

Η επέμβαση έγινε στο καρδιολογικό νοσοκομείο των Παρισίων "Ζωρζ Πομπιντού", και τρεις μέρες μετά οι χειρούργοι διαβεβαιώνουν ότι ο ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εκφράζεται η ελπίδα ότι για τουλάχιστον 9 χρόνια η καρδιά θα μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα, εάν βέβαια δεν σημειωθούν επιπλοκές.

H νέα αυτή καρδιά είναι δημιούργημα της γαλλικής εταιρείας "Carmat", ύστερα από έρευνες 20 χρόνων. Ήδη υπάρχει πρόβλεψη για τρεις νέες επεμβάσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν. Εφόσον και αυτές στεφθούν με επιτυχία οι χιλιάδες καρδιοπαθείς ανά τον κόσμο θα μπορούν να ελπίζουν, καθώς συνιστά μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή για χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας.

ΠΗΓΗ: emea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags