Facebook Pixel Fcebook, βίντεο, βιασμός, βιασμοί, αποκεφαλισμός, αποκεφαλισμοί
| 2018-10-17 11:06:00

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Οι «καθαριστές» του Facebook βλέπουν καθημερινά αποκεφαλισμούς και βιασμούς

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Οι «καθαριστές» του Facebook βλέπουν καθημερινά αποκεφαλισμούς και βιασμούς

«Αν κάνεις ένα λάθος μπορεί να καταστρέψεις περισσότερες από μια ζωές».

 

Μας «καθαρίζουν» το Facebook, ελέγχοντας κάθε «ακατάλληλο» βίντεο ή «προσβλητική» φωτογραφία. Αν δεν υπήρχαν, ενδεχομένως να… σκοντάφταμε καθημερινά πάνω σε αποκεφαλισμούς, βιασμούς ανηλίκων και εικόνες τρομοκρατίας.

Είναι οι «καθαριστές» του Facebook, οι οποίοι μίλησαν στο BBC για την εμπειρία τους σε αυτό το πόστο, που πολλές φορές είναι τραυματική.

«Αν κάνεις ένα λάθος, μπορεί να καταστρέψεις περισσότερες από μια ζωές. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει έναν πόλεμο, περιστατικό μπούλινγκ ή ακόμα και μια δολοφονία», αναφέρει μια «καθαρίστρια». 

Εργάζονται μπροστά από μια οθόνη καθημερινά για περίπου 8-10 ώρες. Σε αυτό το διάστημα έρχονται αντιμέτωποι με «σκληρό υλικό», όπως σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, αποκεφαλισμούς, τρομοκρατικά βίντεο και κάθε είδους βία, που όπως λένε οι ίδιοι «δεν θέλετε καν να φανταστείτε».

Η «καθαρίστρια» που μιλάει στην κάμερα του BBC κλήθηκε να παρακολουθήσει ένα βίντεο που αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση παιδιού: «Δεν μπορούσα να το κάνω. Πήγα στον προϊστάμενό μου και του είπα ότι δεν μπορώ να κοιτάζω το παιδί. Μου είπε ότι είμαι υποχρεωμένη να το κάνω, αυτή είναι η δουλειά και έχω υπογράψει σύμβαση».

«Κάνουν τη βρώμικη δουλειά και δεν λαμβάνουν σχεδόν καμία ψυχολογική υποστήριξη», αναφέρει ένας «καθαριστής» στο βρετανικό δίκτυο και επισημαίνει ότι η φύση της δουλειάς μπορεί να οδηγήσει και σε μετατραυματικό στρες: «Όπως στους στρατιώτες που επιστρέφουν από τον πόλεμο».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags