Facebook Pixel Βόμβα Κόκκαλη - Φτιάχνει νέο κόμμα για τις Ευρωεκλογές - Απέναντι από Μητσοτάκη και Κασσελάκη
Life
| 2023-11-02 09:20:00

Βόμβα Κόκκαλη - Φτιάχνει νέο κόμμα για τις Ευρωεκλογές - Απέναντι από Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Sportdog Team
Βόμβα Κόκκαλη - Φτιάχνει νέο κόμμα για τις Ευρωεκλογές - Απέναντι από Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Το πήρε απόφαση και ετοιμάζει κάτι νέο και διαφορετικό στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας!

Στη δημιουργία αυτόνομου πολιτικού φορέα φαίνεται να προχωρεί τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης.

Στόχος της νέας πολιτικής κίνησης προφανώς και δεν θα είναι ο πόλεμος με τα συμφέροντα. Έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο επαφών με στελέχη, οικολογικές οργανώσεις κ.ά., ο Πέτρος Κόκκαλης φτιάχνει ένα πράσινο κόμμα, στα πρότυπα αντίστοιχων που δραστηριοποιούνται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, πιστεύει ότι είναι τόσο δημοφιλής, που θα κάνει την έκπληξη στις επικείμενες ευρωεκλογές

Tι αναφέρει η στήλη "Big Mouth"

Στη δημιουργία αυτόνομου πολιτικού φορέα προχωρεί τις επόμενες μέρες, όπως όλα δείχνουν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο επαφών με στελέχη, οικολογικές οργανώσεις και δεν ξέρω με ποιον άλλον έχει αποφασίσει να συνεργαστεί ο πρωτότοκος γιος του προέδρου Σωκράτη. Στόχος της νέας πολιτικής κίνησης προφανώς και δεν θα είναι ο πόλεμος με τα συμφέροντα. Απεναντίας, θα έλεγα. Ο Πέτρος Κόκκαλης φτιάχνει ένα πράσινο κόμμα, στα πρότυπα αντίστοιχων που δραστηριοποιούνται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, πιστεύει ότι είναι τόσο δημοφιλής, που θα κάνει την έκπληξη στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Μεγάλη επιστροφή του 85χρονου Κόκκαλη - 84.5 εκατομμύρια στην ΑΜΚ σε έξι μήνες - Συνεργασία με Σου Κιμ

Το «πράσινο φως» καλείται να δώσει σήμερα η τακτική Γενική Συνέλευση της Ιντραλότ, ανοίγοντας τον δρόμο για την αύξηση κεφαλαίου, που όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί στα επίπεδα των 120 εκατ. ευρώ.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα 13 μηνών, κατά την οποία η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη προχωρά σε κεφαλαιακή αύξηση, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη των 129,22 εκατ. ευρώ.
Στην προκείμενη περίπτωση ο στόχος είναι διπλός: Αφ’ ενός μεν να θεραπευτεί η «πληγή» των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων (87,4 εκατ. ευρώ) έτσι ώστε να βγει η Ιντραλότ από το καθεστώς της επιτήρησης. Και αφ’ ετέρου να τεθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση του ομολογιακού δανείου, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, έχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 355,6 εκατ. ευρώ και βαρύνεται με επιτοκιακό κουπόνι 5,25% ετησίως. Ως πιθανότερη εκδοχή για το συγκεκριμένο ομόλογο φαντάζει η πρόωρη αποπληρωμή του, με τη συνδρομή και τραπεζικού δανεισμού.

Κρίνοντας από τα συμφραζόμενα η νέα ΑΜΚ της Ιντραλότ θα πρέπει να θεωρείται «κλειδωμένη» τουλάχιστον κατά 68,2%. Ενδεχομένως και εξ ολοκλήρου, λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον για συμμετοχή που φέρεται να έχει ήδη εκφραστεί από πλευράς ξένων και εγχώριων χαρτοφυλακίων.

Τι κεφάλαια βάζουν Κόκκαλης και το fund του Σου Κιμ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης που βαδίζει στο 85ο έτος της ηλικίας του, ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιντραλότ κατέχει σήμερα το 32,424% της εταιρείας. Ασκώντας πλήρως τα δικαιώματά του, όπως και αναμένεται, θα κληθεί να εισφέρει 38,9 εκατ. ευρώ. Από τη στιγμή βεβαίως που η ΑΜΚ θα είναι στα 120 εκατ. ευρώ. Γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε μία από τις υφιστάμενες μετοχές το κόστος συμμετοχής θα είναι 0,323 ευρώ. Ανεξάρτητα από τους όρους διάθεσης και τιμολόγησης των νέων μετοχών.

Στην περσινή αύξηση κεφαλαίου ( 1,4999 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά και σε τιμή 0,58 ευρώ τη μία) ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε εισφέρει 45,69 εκατ. ευρώ. Ανεβάζοντας το ποσοστό του κατά 4,4 μονάδες, αφού προ της κεφαλαιακής αύξησης ήταν στο 28,023%.

Μάλιστα ο ίδιος είχε δεσμευτεί, ότι μέσω προεγγραφών θα απορροφούσε όλα τα τυχόν αδιάθετα υπόλοιπα…

Στην ΑΜΚ του περσινού Ιουλίου, ξεχωριστό σημείο αναφοράς ήταν η στρατηγικού χαρακτήρα είσοδος στην Ιντραλότ, της Νεοϋρκέζικης Standard General, με ιδρυτικό εταίρο και CEO τον νοτιοκορεατικής καταγωγής Σου Κιμ.

Το πλέγμα των fund της Standard General έχει 1,6 δισ. δολάρια υπο διαχείρηση κεφάλαια και στην Ιντραλότ απέκτησε το 32,9%. Τοποθετώντας 70,866 εκατ. ευρώ.
Καθώς έχει πλέον την ισχυρότερη μετοχική θέση στην εταιρεία αναμένεται να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα, εισφέροντας αυτήν τη φορά άλλα 39,48 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια Κόκκαλης και η πλευρά του Σου Κιμ θα εισφέρουν τώρα από κοινού 78,38 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι σε πρώτη φάση το 65,3% της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου.

Πηγή: mononews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags