Facebook Pixel Τρομερή συνέντευξη Αρβελέρ! Που είναι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου; Εθνικός ύμνος το Τη Υπερμάχω
Life
| 2023-12-06 01:14:00

Τρομερή συνέντευξη Αρβελέρ! Που είναι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου; Εθνικός ύμνος το Τη Υπερμάχω

του Γεωπόλδου
Τρομερή συνέντευξη Αρβελέρ! Που είναι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου; Εθνικός ύμνος το Τη Υπερμάχω

Η κορυφαία Ελληνίδα διανοούμενη σε μία συνέντευξη που πρέπει να δείτε.

Μία καταπληκτική συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ στον Λάμπη Ταγματάρχη για την εκπομπή «Ανταλλακτήριο Ιδεών» και την τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής».

Η Ελληνίδα βυζαντινολόγος και ιστορικός, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967 και η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, μίλησε για καυτά ζητήματα της ελληνικής ιστορίας.

Καταρχάς έδωσε τον ορισμό της ιστορίας ενώ εξήγησε, γιατί θεωρεί, ότι ο Ακάθιστος Ύμνος, το Τη Υπερμάχω, θα έπρεπε να ήταν ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας. Παράλληλα εξέφρασε την άποψή της γιατί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στη Βεργίνα και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για Βυζάντιο και Ορθοδοξία.

Πέραν όμως από τις θέσεις της, οι οποίες πραγματικά είναι ψυχική ανάταση για κάθε Έλληνα που αγαπά την πατρίδα του, καυτηρίασε και κάποια αρνητικά της ελληνικής ράτσας, τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να διορθώσουμε.

«Ο Έλληνας είναι ειδικός (στο να κρίνει) στη δουλειά του άλλου και όχι στη δική του. Ο Έλληνας προσπαθεί να γίνει καλύτερος από τον διπλανό του, αντί να γίνει καλύτερος από τον εαυτό του», δήλωσε με νόημα η κορυφαία Ελληνίδα διανοούμενη.

Αξίζει να δείτε αυτήν τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags