Facebook Pixel Καλεντερίδης: Ζήτημα ολικής καταστροφής
Life
| 2024-04-19 06:35:00

Ζήτημα ολικής καταστροφής η ιρανοϊσραηλινή σύγκρουση σύμφωνα με Καλεντερίδη

του Γεωπόλδου
Ζήτημα ολικής καταστροφής η ιρανοϊσραηλινή σύγκρουση σύμφωνα με Καλεντερίδη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο στρατηγικός αναλυτής.

Ως ζήτημα ολικής καταστροφής χαρακτήρισε την ιρανοϊσραηλινή σύγκρουση ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο στρατηγικός αναλυτής μιλώντας στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής» ανέλυσε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ που ήταν απάντηση στο ισραηλινό χτύπημα στην ιρανική πρεσβεία, στη Δαμασκό, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 7 Ιρανούς διπλωμάτες-στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης.

Έκανε λόγο μάλιστα για ρωσικό μοντέλο στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, δηλαδή ένα μείγμα χρησιμοποίησης Μη Επανδρωμένων Αεροσακφών, πυραύλων εδάφους-εδάφους και Cruise, αλλά και επιθέσεων από τον Λίβανο μέσω Χεζμπολάχ.

Ο Καλεντερίδης τόνισε, ότι το ισραήλ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε πόλεμο με Ιράν χωρίς τις ΗΠΑ και εξήγησε γιατί απειλείται με ολική καταστροφή η Κυπριακή Δημοκρατία λόγω μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο, ο οποίος ελέγχεται από την Τεχεράνη. «Αν επιδεινωθεί η κατάσταση ο Λίβανος είναι ο αδύναμος κρίκος, δεδομένης της επιθυμίας της Τουρκίας να διαλύσει την Κύπρο και να επικρατήσει ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην περιοχή», υπογράμμισε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Δείτε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags