Facebook Pixel Πρόταση βόμβα από Ήφαιστο! Καμία συνάντηση με Τούρκο ηγέτη
Life
| 2024-04-27 08:07:00

Πρόταση βόμβα από Ήφαιστο! Καμία συνάντηση με Τούρκο ηγέτη

Sportdog Team
Πρόταση βόμβα από Ήφαιστο! Καμία συνάντηση με Τούρκο ηγέτη

Καμία επαφή με Τούρκους εάν δεν αποσύρουν το casus belli, λέει ο καθηγητής.

Πως διαμορφώνεται η γεωπολιτική σκακιέρα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά και το πολεμικό κλίμα του με το Ιράν που ανέβασε σε επικίνδυνο βαθμό την ένταση, ανέλυσε ο Παναγιώτης Ήφαιστος.

Μιλώντας στο Newshub.gr, ο ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών στο Παν/μιο Πειραιώς και συγγραφέας υποστήριξε, ότι οι Αμερικανοί τα έκαναν θάλασσα οι Αμερικανοί με τις υποχωρήσεις τους σε όλο τον πλανήτη και υπογράμμισε, ότι το διεθνές σύστημα το μεταψυχροπολεμικό εισέρχεται σε πιο δύσκολες καταστάσεις.

«Η Αμερική χάνει τον έλεγχο και το Ισραήλ έχει υποπέσει σε στρατηγικά λάθη», ανέφερε ο καθηγητής, ο οποίος μίλησε και για τεκταινόμενα στην Ελλάδα και τον θόρυβο που προέκυψε με τα θαλάσσια πάρκα, τα οποία ξεσήκωσαν την αντίδραση της Τουρκίας. «Ως Ελλάδα χάνουμε επικράτεια επειδή δεν εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο», είπε ο κ. Ήφαιστος.

Στη συνέχεια τόνισε, ότι η δεν πρέπει κανείς Έλληνας αξιωματούχος να συναντηθεί ξανά με  Τούρκο ηγέτη εάν δεν αποσύρουν το casus belli. «Δεχόμαστε να μιλάμε με κράτη που δημιουργούν τετελεσμένα δια της βίας! Δεν γίνεται να μην υπερασπιστείς την επικράτειά σου! Είσαι αναλώσιμος μετά…», είπε ο Παναγιώτης Ήφαιστος.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags