Facebook Pixel «Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» από Σκοπιανούς
Life
| 2011-02-26 11:51:00

«Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» από Σκοπιανούς

«Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» από Σκοπιανούς

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι, για τα όσα κατήγγειλε πρόσφατα με επιστολή του στον ΟΗΕ ο Έλληνας ομόλογος του κ. Δημήτρης Δρούτσας.

Ο λόγος για την «αρχαιομακεδονική» φρενίτιδα στα Σκόπια, που διαστρεβλώνει την ελληνική ιστορία και πολιτισμό, με χαρακτηριστική αναφορά στον Ήλιο της Βεργίνας, σύμβολο των αρχαίων Μακεδόνων βασιλέων.

Με επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, επιχειρεί να «θολώσει τα νερά» για οικειοποίηση του αρχαιομακεδονικού συμβόλου, σημειώνοντας ως παράδειγμα «καλής θέλησής» από την πλευρά τους, πως πρόσφατα και μετά από καταγγελίες της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια, αφαιρέθηκε το σύμβολο από τη βάση μνημείου στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για θέμα που είχε αποκαλύψει τον περασμένο Οκτώβριο το protothema.gr και είχε προκαλέσει αίσθηση.

Μνημεία για τους αρχαίους Μακεδόνες, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το ύψους 22 μέτρων άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ετοιμάζεται να στηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων κατά τους επόμενους μήνες.

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, σημειώνει επίσης πως η χώρα του αποδέχτηκε το 2009 ως βάση για συνομιλίες με την Ελλάδα την πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», που κατατέθηκε πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, την οποία ωστόσο απέρριψε η τότε ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags