Facebook Pixel Η Τρόικα έδινε συγχαρητήρια στον Λαυρεντιάδη!
Life
| 2012-12-21 17:24:00

Η Τρόικα έδινε συγχαρητήρια στον Λαυρεντιάδη!

Η Τρόικα έδινε συγχαρητήρια στον Λαυρεντιάδη!

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Proton Bank Aντώνης Αθανάσογλου στην απολογία του αποκάλυψε ότι η Τρόικα συναντήθηκε πέρυσι με τον σήμερα έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του έδινε συγχαρητήρια.

Ο Αντώνης Αθανάσογλου περιγράφει συνάντηση με την τρόικα (Απρίλιο έως Μάιο του 2011) κι ενώ τα δάνεια είχαν δοθεί ήδη, στη διάρκεια της οπoίας δέχονταν συγχαρητήρια από τους εκπροσώπους της.
 
Λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσογλου:
 
«...Είχα την πεποίθηση ότι όλες αυτές οι χρηματοδοτήσεις ήταν παραπάνω από συμφέρουσες για την τράπεζα. Εάν γνώριζα τότε τα ευρήματα της Τράπεζας της Ελλάδος ως προς την διασύνδεση των διαφόρων πιστούχων, προφανώς και δεν θα υπέγραφα τις πιστοδοτήσεις αυτές .....
 
Τον Μάρτιο του 2011 μας κάλεσε η Τράπεζα της Ελλάδος, όλο το Δ.Σ, ουδεμία αναφορά έγινε για προβληματικά δάνεια, ή για ύπαρξη κινδύνου και προς τούτο επικαλούμαι τη μαρτυρία όλων των μελών του Δ.Σ Επίσης έγινε σημαντική αναφορά στην απαίτηση μείωσης εξάρτησης της τράπεζας από την ΕΚΤ, πράγμα το οποίο επετεύχθη μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες, μείωση της τάξης του 50%.
 
Προς τούτο δεχθήκαμε επανειλημμένως συγχαρητήρια και από την ΤτΕ και από τους εκπροσώπους της Τρόικας κατά τους μήνες Απρίλιο-Μάιο του 2011...».
 
Από την πλευρά του ο επίσης έγκλειστος στον Κορυδαλλό Τρύφων Κολλίντζας, πρώην μέλος του ΔΣ, στην απολογία του υποστήριξε ότι ουσιαστικά εξαπατήθηκε και χρησιμοποίησε και αυτός το επιχείρημα ότι η Τράπεζα της Ελλάδας δεν είχε θέσει ποτέ κανένα πρόβλημα για την Proton Bank:
 
«...Δεν είχε διευκρινιστεί εξ΄ αρχής ποιος ήταν ο δεσμός των εταιριών που έπαιρναν δάνειο με τον βασικό μέτοχο. Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων, εξαπατήθηκα. Για να γίνει αυτό θεωρώ ότι ο Λ.Λ έδρασε πιθανότατα με τη βοήθεια και άλλων ανθρώπων, στους οποίους εγώ δεν συμπεριλαμβάνομαι. Αναφορικά με την Τράπεζα της Ελλάδος, μου έκανε εντύπωση εκ των υστέρων πως του έδωσαν άδεια...».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags