Facebook Pixel Ετοιμάζουν μήνυση κατά της Μoody΄s
Life
| 2011-03-10 09:37:00

Ετοιμάζουν μήνυση κατά της Μoody΄s

Ετοιμάζουν μήνυση κατά της Μoody΄s

Τη δυνατότητα να κινηθεί νομικά κατά του οίκου Μoody΄s διερευνά η κυβέρνηση.

Σύµφωνα µε πληροφορίες,παράγοντες του οικονοµικού επιτελείου έχουν αναθέσει σε νοµικούς την αναζήτηση τρόπων προσφυγής κατά του διεθνούς οίκου αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας οικονοµιών, θεωρώντας ότι η κίνηση της Moody’s συνιστά χτύπηµα «κάτω από τη ζώνη» και δεν δικαιολογείται βάσει των επιδόσεων της χώρας απέναντι στα µέτρα εφαρµογής του Μνηµονίου. Οι ίδιοι παράγοντες εκτιµούν ότι από την ενέργεια της Moody’s υφίστανται βλάβες τα συµφέροντα του Ελληνικού ∆ηµοσίου και παράλληλα υπονοµεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε χθες ότι η κυβέρνηση εξετάζει τις νοµικές πτυχές ενδεχόµενης προσφυγής κατά της Moody’s µε µηνύσεις – θέµα που, σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει συζητήσει διεξοδικά και µε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

ΈΡΩΤΗΣΗ ΒΟΎΛΈΎΤΩΝ. Υπενθυµίζεται ότι ήδη δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, µε επικεφαλής τον Μιχάλη Κατρίνη, µε ερώτησή τους προς τον κ. Παπακωνσταντίνου ζητούσαν από τον υπουργό να κινητοποιήσει τα νοµικά όπλα του Ελληνικού ∆ηµοσίου κατά της συγκεκριµένης εταιρείας, εγείροντας µάλιστα απαιτήσεις για την καταβολή ανάλογης αποζηµίωσης, δεδοµένης και της δηµοσιοποίησης της ενέργειας αυτής µία ηµέρα πριν από τη δηµοπρασία εντόκων γραµµατίων του Ελληνικού ∆ηµοσίου εξάµηνης διάρκειας. Οι ίδιοι βουλευτές ρωτούν επιπλέον τον κ. Παπακωνσταντίνου εάν η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει από τα αρµόδια ευρωπαϊκά όργανα την ανάληψη νοµοθετικής πρωτοβουλίας για τη δηµιουργία ευρωπαϊκού δηµόσιου φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης. Ο υπουργός Οικονοµικών, σε µία σύντοµη συνοµιλία που είχε µε δηµοσιογράφους αµέσως µετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συµβουλίου, ανέφερε ότι η αυριανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής «θα δώσει µία πρόγευση της λύσης» η οποία αναµένεται να διαµορφωθεί στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε µάλιστα την ικανοποίησή του για την παρέµβαση του αµερικανού υπουργού Οικονοµικών κ. Γκάιντνερ προς το Βερολίνο, λέγοντας: «Ευελπιστούµε ότι αυτή η παρέµβαση θα είναι θετική. Μένει να δούµε τα αποτελέσµατα. Ισως σπρώξει τη Γερµανία στην άποψη ότι απαιτείται λύση-πακέτο».

στη Βούλη. Τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής για το εθνικό θέµα του δηµόσιου χρέους, η οποία θα ασκήσει αυστηρό έλεγχο της προέλευσης και της σύστασής του, ζητεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags