Facebook Pixel Παζάρια απόψε για την ΕΡΤ και για τα υπουργεία!
Life
| 2013-06-20 17:16:00

Παζάρια απόψε για την ΕΡΤ και για τα υπουργεία!

Παζάρια απόψε για την ΕΡΤ και για τα υπουργεία!

Την τελική λύση για το θέμα της ΕΡΤ πρέπει να βρουν απόψε οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι θα συναντηθούν στις 20.30 για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα αλλά αυτή την φορά με αντικείμενο όχι μόνο το θέμα της ΕΡΤ.

Στις 18.00 θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών το ΣτΕ. Η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητήσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητά να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Μία ώρα νωρίτερα, στις 17:00, η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΣτΕ.

Η στάση Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να έχει υποχωρήσει ούτε βήμα από την αρχική του θέση αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι συχνότητες παραμένουν κλειστές παρά την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Δέκα ημέρες μετά την απόφαση να κλείσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πέσει μαύρο στις συχνότητες το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι στην θέση του εμφανίζονται χρωματιστές μπάρες.
Για το Μαξίμου η ΕΡΤ δεν υπάρχει πια και αυτό που αναζητούν είναι η φόρμουλα να λειτουργήσει άμεσα αλλά χωρίς να δημιουργείται η παραμικρή ελπίδα στους εργαζόμενους ότι δεν θα χάσει κανείς την δουλειά του.

Βενιζέλος και Κουβέλης: Θα κάνουμε παζάρια μέχρι τέλους

Οι δυο εταίροι του κυρίου Σαμαρά πηγαν στην χθεσινή σύσκεψη αποφασισμένοι ακόμα και να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές. Στο βάθος όμως κανείς δεν το ήθελε αυτό. Αυτό αποδείχθηκε. Σήμερα θα πάνε να παζαρέψουν. Να παζαρέψουν τον αριθμό των εργαζομένων όχι μόνο που θα συμβάλλουν για 2 ή 3 μήνες στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά και εκείνων που θα στελεχώσουν το νεο φορέα.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει πρώτα απ' όλα να περάσουν τον σκόπελο των κοινοβουλευτικών τους ομάδων. Θα πρέπει να πείσουν τους βουλευτές τους ότι δεν προκάλεσαν την ρήξη όχι μόνο γιατί οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για την οικονομία, αλλά και γιατί έχουν εγγυήσεις ότι θα γίνουν δεκτά όλα όσα έχουν ζητήσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τόσο για τον ανασχηματισμό και τον τρόπο διακυβέρνησης αλλά και για το θέμα της ΕΡΤ.

Δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη το ενδεχόμενο να υπάρξει απόψε μια κατ' αρχήν συμφωνία και να υπάρξει και 4η σύσκεψη αρχηγών.

Τα σενάρια

Από το πρωί ακούγεται ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην υπάρξει μεταβατικό στάδιο και άμεσα να κατατεθεί και να ψηφιστεί νόμος για τη νεα ΕΡΤ στην Βουλή. Αυτό όμως φαντάζει περισσότερο ως ευσεβής πόθος του Μαξίμου παρα σαν ρεαλιστικό σενάριο.

Αλλο σενάριο λέει ότι η κατάσταση θα συνεχίσει έτσι όπως έχει σήμερα. Δηλαδή θα μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι, η μεταβατική ΕΡΤ θα εκπέμπει κανονικά από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όλοι θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις και εντωμεταξύ θα γίνεται η αξιολόγηση του προσωπικού.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags