Facebook Pixel Άγρια κόντρα Τσίπρα - Άδωνι!
Life
| 2013-11-26 19:31:00

Άγρια κόντρα Τσίπρα - Άδωνι!

Άγρια κόντρα Τσίπρα - Άδωνι!

Το σήριαλ της αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τιμής των φαρμάκων και της τροπολογίας που ψηφίζεται αυριο στην Βουλή χτύπησε σήμερα "υψηλές τηλεθεάσεις".

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία επιτέθηκε τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Αδωνι Γεωργιάδη ζητώντας τους να αποσύρουν την τροπολογία αλλιώς όπως είπε "Ο μόνος τους στόχος είναι να εξυπηρετήσουν συμφέροντα".Για τον κ. Γεωργιάδη είπε μάλιστα ότι "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μονο που ο νοικοκύρης έχει γελοία επιχειρήματα. Ανέδειξε δήθεν διαπλοκή με τον σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ αλλά ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει τον έλεγχο. Εγω δεν ήρθα εδώ για να καταφερθώ κατά του κ. Γεωργιάδη. Ηρθα για να του δώσω τα εύσημα. Είναι ο καλύτερος υπουργός που θα μπορουσε να έχει μια κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει την δημόσια υγεία. Τον καλω να ξανασκεφτεί την ανοησία που είπε και να ζητήσει συγγνώμη", τονισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.


Γεωργιάδης: 'Εχετε πέσει θύμα κακών συμβούλων

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχει ζητήσει από το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει επί της τροπολογίας για τα φάρμακα και -όπως ανέφερε- «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος. Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου, γιατί ίσως έχει πέσει θύμα κακών συμβουλών».

«Αύριο στη Βουλή» συνέχισε ο υπουργός Υγείας,«θα ψηφιστεί η τροπολογία και μετά από αυτό θα μπορεί ο πολίτης να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι αύριο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ψηφίζει τη μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων. «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει μέχρι αύριο να αποφασίσει:
Είναι με τον Λαό ή με τα συμφέροντα;» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

ΠΑΣΟΚ: Δυστυχώς, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να υπονομεύουν ανοιχτά τον ΕΟΦ


Με αφορμή το θέμα της μείωσης στην τιμή φαρμάκων, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ασκεί έντονη κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για την απόφασή του να μην ψηφίσει μια διάταξη «με την οποία μειώνονται οι τιμές σε 6.000 φάρμακα» και η οποία «εξυπηρετεί σαφέστατα τα συμφέροντα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων» και κάνει λόγο για «σχέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολυεθνικές του φαρμάκου.
Επιπλέον, στη σχετική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, τονίζεται ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει απόλυτα στη θέση της, «καταλογίζοντας τις ευθύνες σ' όσους αρνήθηκαν θετική ψήφο στη διάταξη για τη μείωση της τιμής των 6.000 φαρμάκων» και καλεί τον υπουργό Υγείας «να μην δεχθεί την απαράδεκτη πρόταση του κ. Τσίπρα για την αναβολή ψήφισης της διάταξης (παραπομπή στις καλένδες)». Ακόμα, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «εκ των προτέρων» ζητεί από το υπουργείο και θα στηρίξει διάταξη ανάλογης μείωσης και για άλλα φάρμακα, «ώστε να εξυγιανθεί πλήρως μια κατάσταση που υπονόμευε τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «απεδείχθη ιδιαίτερα σημαντική» η πρωτοβουλία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία για την εν λόγω διάταξη και προστίθεται πως «επί 5 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και αδυνατεί να εξηγήσει τον λόγο που επιβάλλει την αρνητική στάση του» για τη σχετική διάταξη. «Οι σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις πολυεθνικές τού φαρμάκου έγιναν σε αυτό το διάστημα απόλυτα ορατές», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «έφθασαν, δυστυχώς, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να υπονομεύουν ανοιχτά τον ΕΟΦ, και να δημιουργούν αδικαιολόγητα σκιές για τη δημόσια Υγεία προκειμένου να “θολώσουν τα νερά” για τις επιλογές τους».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags