Facebook Pixel Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων
Life
| 2013-12-22 00:24:00

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Με 152 "ναι", 140 "όχι" και 8 απόντες, υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, σε μια απογευματινή συνεδρίαση και όχι βραδινή όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αναστέλλονται μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δημιουργείται καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών.

Στο νομοσχέδιο με τίτλο "Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις" στο οποίο περιέχονται ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Στην ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθων 7,8 και 9 ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές ενώ απουσίαζαν ο Βύρων Πολύδωρας, λόγω της διαγραφής του- και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Την ονομαστική ψηφοφορία,που διεξήχθη στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κατά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Το πρωί, η κυβερνητική πλειοψηφία μειώθηκε σε 153 βουλευτές- μετά το όχι του Βύρωνα Πολύδωρα- αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags