Facebook Pixel Αυτή είναι η ατελείωτη περιουσία του Μιχάλη Λιάπη!
Life
| 2013-12-23 17:10:00

Αυτή είναι η ατελείωτη περιουσία του Μιχάλη Λιάπη!

Αυτή είναι η ατελείωτη περιουσία του Μιχάλη Λιάπη!

Οι προκλήσεις του Μιχάλη Λιάπη -πρώτα με τις πλαστές πινακίδες και μετά με τις χλιδάτες διακοπές στην εξωτική Μαλαισία- επιβάλλουν να ρίξει κάποιος μια ματιά στο «φουσκωμένο» Ε9 που διαθέτει. 

Διαπιστώνει κανείς ότι η διαδρομή του ανιψιού του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το αεροπλάνο που τον έφερε στην Αθήνα μετά την πτώση της χούντας, μέχρι το πολυτελές Τουαρέγκ που τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, είναι γεμάτη από ακίνητα.

Ο κ. Λιάπης είναι ιδιοκτήτης 20 ακινήτων, σπιτιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων τα οποία έχουν αποκτηθεί από το 1992 και μετά, εκτός από ένα αγροτεμάχιο στη Λοκρίδα που αποκτήθηκε το 1977.

Στην ιδιοκτησία του κ. Λιάπη υπάρχει και το χειμερινό ησυχαστήριο στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας, όπου είναι και ο τόπος καταγωγής του. Εκεί διαθέτει ένα εντυπωσιακό καταφύγιο 233 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1992 και ανακαινίστηκε πλήρως ώστε να μετατραπεί σε ένα εκπληκτικό πέτρινο σαλέ.

Η περιοχή λέγεται «συνοικία των Θεών», βρίσκεται κοντά στο Καρπενήσι και πρόκειται για οικισμό χτισμένο μέσα στο ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μ. στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα. Εκεί πέρασε πολλούς μήνες ο κ. Λιάπης με τους φίλους του όταν εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική δράση. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες, το ακίνητο αυτό κοστίζει γύρω στις 400 με 500 χιλιάδες ευρώ. Μόνο που ο συνταξιούχος κ. Λιάπης θα πρέπει τώρα να βγάλει πραγματικές πινακίδες για το τζιπ του, αν θέλει να επισκεφθεί ξανά τις χιονισμένες βουνοκορφές της Ευρυτανίας.
Ο πρώην υπουργός έχει τέσσερα οικόπεδα πάνω από 11 στρέμματα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και στο Καινούργιο Λοκρίδος. Στην Ευρυτανία έχτισε ένα πετρόχτιστο αρχοντικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Διαμερίσματα παντού

Είναι ενδιαφέρον, επίσης, ότι το 2000 ο κ. Λιάπης έγινε ιδιοκτήτης 5 διαμερισμάτων μαζί με 6 αποθήκες και πάρκινγκ στην οδό Σερρών στο Χαλάνδρι. Το 2010 προχώρησε επίσης στην αγορά διαμερίσματος 45 τ.μ. με αποθήκη και πάρκινγκ στην ίδια πολυκατοικία. Οπως τονίζουν μεσίτες, τα διαμερίσματα αυτά συνολικά έχουν εμπορική αξία κοντά στις 900.000 ευρώ.
Προ κρίσης, εκτιμούν ότι θα ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. ευρώ.
Διαμέρισμα 83 τ.μ. στην καρδιά του Κολωνακίου απέκτησε ο πρώην υπουργός το 1995, προφανώς για να ξεκουράζεται από τις ατέλειωτες ώρες στη Βουλή. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά στην πλατεία και η αξία του κυμαίνεται γύρω στις 300.000 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα. Μια καλή επενδυτική κίνηση αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το 2007 το ίδιο ακίνητο κόστιζε πάνω από 450.000 ευρώ.
Υπουργός, αλλά και νομικός, χωρίς γραφεία φυσικά δεν υπάρχει γι' αυτό και το 2006 ο κ. Λιάπης προχώρησε στην απόκτηση 2 γραφειακών χώρων 116 και 120 τ.μ. Τότε φέρεται να πήρε δάνειο 185 χιλ. ευρώ αλλά η εμπορική τους αξία ήταν διπλάσια. Η κρίση στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων ασφαλώς έχει ρίξει τις τιμές και στην άλλοτε «βασίλισσα» της κτηματαγοράς, ωστόσο, τα δύο γραφεία του κ. Λιάπη έχουν σήμερα εμπορική αξία γύρω στα 300 χιλιάδες ευρώ.

Ο βασιλιάς του real estate

Τέλος, ο πρώην υπουργός έχει τέσσερα οικόπεδα πάνω από 11 στρέμματα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και στο Καινούργιο Λοκρίδος, τα οποία με συντηρητικές εκτιμήσεις, κι εφόσον βρίσκονται εκτός σχεδίου, θα κοστίζουν μεταξύ 200 και 250 χιλιάδων ευρώ.
Βεβαίως, υπάρχει και ένα εκπληκτικό αγροτεμάχιο άνω των 5 στρεμμάτων που έχει ο συνταξιούχος κ. Λιάπης στη Μύκονο. Συγκεκριμένα, το 2006 αγόρασε 5,1 στρέμματα κοντά στο εξοχικό σπίτι που διαθέτει στον Κούνδουρο. Η επένδυσή του πριν από 7 χρόνια ανήλθε σε 187 χιλιάδες ευρώ, όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς, ωστόσο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διπλάσια εμπορική αξία, δηλαδή γύρω στις 250-300 χιλιάδες ευρώ.
Τα «καμάρια» του κ. Λιάπη, ωστόσο, είναι τα τρία σπίτια που διαθέτει και που έκτισε ο ίδιος από το υστέρημα των βουλευτικών αποζημιώσεων που έπαιρνε μέχρι το 2009, οπότε και αποχώρησε από την ενεργό πολιτική δράση.
Στην Κηφισιά, κοντά στην πλατεία Κεφαλαρίου, ο πρώην υπουργός απέκτησε το σπίτι των ονείρων του, αντάξιο της αριστοκρατικής του καταγωγής. Πρόκειται για μια πετρόκτιστη βίλα, η οποία αγοράστηκε από κοινού με τη γυναίκα του Σοφία - Αμαλία Μπογδάνου το 1997. Τότε, το ζευγάρι είχε δώσει 128 εκατ. δραχμές ή 358 χιλιάδες ευρώ, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, ωστόσο, πρόκειται για ένα πανέμορφο σπίτι 491 τ.μ. σε οικόπεδο 891 τ.μ. Ο κ. Λιάπης διαμόρφωσε το ακίνητο σε μια απροσπέλαστη από τα αδιάκριτα μάτια, βίλα, με μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου και έναν εξαιρετικό κήπο. Ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι ένα τέτοιο ακίνητο, παρά την κρίση, έχει αξία γύρω στο 1,8 εκατ. ευρώ.

Εχει βίλα στο super paradise της Μυκόνου

Αριστοκράτης χωρίς εξοχικό, και μάλιστα στη Μύκονο, δεν γίνεται. Γι' αυτό ο κ. Λιάπης, απέκτησε το 1999 ένα οικόπεδο 5 στρεμμάτων στην περιοχή Κούνδουρος. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για την περιοχή που βλέπει την παγκοσμίως γνωστή παραλία Super Paradise. Εκεί ο πρώην υπουργός έκτισε μια πανέμορφη βίλα από πέτρα και ξύλο 223 τ.μ. Μόνο η πισίνα είναι 36 τ.μ., όση δηλαδή ένα δυάρι που διαθέτουν χιλιάδες συνταξιούχοι. Η θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου κόβει την ανάσα και μόνο γι' αυτήν η αξία του εξοχικού μπορεί να ξεπερνά το 1,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή Εθνος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags