Facebook Pixel Δέκα βασικές συμβουλές για να ταξιδέψετε με ασφάλεια
Life
| 2013-12-23 19:39:00

Δέκα βασικές συμβουλές για να ταξιδέψετε με ασφάλεια

Δέκα βασικές συμβουλές για να ταξιδέψετε με ασφάλεια

Οι μέρες των γιορτών μας καλούν να ξεφύγουμε για λίγο από τους καταιγιστικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μας. Ψάχνουμε, μάλιστα, πολλές φορές τρόπο να αφήσουμε πίσω μας την αστικόπληκτη ζωή μας, επιλέγοντας σε ένα καταφύγιο, το οποίο θα μας προσφέρει την ξεκούραση και την αποτοξίνωση, που αναζητάμε.

Τις περισσότερες φορές, όμως, αγνοούμε βασικούς κανόνες, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν όχι μόνο άνετη, αλλά και ασφαλή τη μετακίνηση μας προς και από τον προορισμό μας. Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, και πρώην διευθυντής τροχαίας του Αρχηγείου, Ανδρέας Κορδολαίμης, θυμίζει τους βασικότερους από αυτούς. 

Αναλυτικά:

- Πριν ταξιδέψουμε, ενημερωνόμαστε για το τι καιρός θα επικρατήσει.

- Ελέγχουμε το αυτοκίνητό μας αν έχει τα απαραίτητα. Εξετάζουμε την καλή λειτουργία του κινητήρα, εάν το αυτοκίνητό μας διαθέτει καύσιμα, τρίγωνο, την κατάλληλη στάθμη λαδιών, τον αέρα στα ελαστικά, καθώς και ό,τιδήποτε άλλο είναι χρήσιμο και απαραίτητο.

- Οδηγούμε με σύνεση για να φτάσουμε σίγουρα. Ακολουθούμε τα όρια ταχύτητας όπως αναγράφονται στις πινακίδες κυκλοφορίας.

- Δεν παραβιάζουμε σε καμία περίπτωση το κόκκινο, καθώς και την πινακίδα STOP.

- Χρησιμοποιούμε πάντα τη ζώνη ασφαλείας. Η ζώνη μας δένει με τη ζωή. Άλλωστε οι αερόσακοι γίνονται επικίνδυνοι αν δεν φοράμε τη ζώνη ασφαλείας. Έχουν άζωτο και εκρήγνυνται με μεγάλη ταχύτητα, μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.

- Ενημερωνόμαστε για τα σημεία παγίδες στο δρόμο από το site του αρχηγείου της αστυνομίας.

- Αν χρειαστεί να σταματήσουμε για έκτακτο λόγο αποφεύγουμε να σταματήσουμε σε στροφές με περιορισμένη ορατότητα, κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές, φανάρια, κάτω από γέφυρες και όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη. Αν χρειαστεί να σταματήσουμε χρησιμοποιούμε πάντα τα alarm και το τρίγωνο.

- Προσοχή στην προσπέραση. Προσπερνάμε μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει επαρκής και ασφαλής απόσταση και δεν απαγορεύεται από διπλή διαχωριστική γραμμή. Χρησιμοποιούμε πάντοτε προειδοποιητικό φλας και προσπερνάμε από αριστερά.

- Η διπλή διαχωριστική δεν παραβιάζεται σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για νοερό τσιμεντένιο τοίχο, ο οποίος χωρίζει τη ζωή από το θάνατο.

- Τιμόνι και ποτό δεν συμβιβάζονται. Απαραίτητα, εάν είμαστε παρέα, ο ένας από τους συνταξιδιώτες δεν πρέπει να πίνει. Η παραμικρή κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τα αντανακλαστικά σε βάρος της αντίδρασης. Το ίδιο συμβαίνει και με την κούραση, την υπνηλία ή τη χρήση φαρμάκων. Ξεκουραστείτε για λίγο αν χρειαστεί και συνεχίστε νηφάλιοι.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags