Facebook Pixel "Θα έκανα τη 'μίζα' δωρεά"
Life
| 2013-12-25 23:15:00

"Θα έκανα τη 'μίζα' δωρεά"

"Θα έκανα τη 'μίζα' δωρεά"

Στον εισαγγελέα απολογήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο Χάρης Τομπούλογλου, διοικητής του νοσοκομείου παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ο οποίος συνελήφθη χθές με μίζα 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από την Αστυνομία.
 

Ο Τομπούλογλου φαίνεται πως εκβίαζε διαφημιστική εταιρεία στην οποία είχε κατακυρωθεί διαγωνισμός με κοινοτικά κονδύλια για εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας εντός του νοσοκομείου.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το δικαστικό ρεπορτάζ φέρουν τον Τομπούλογλου να έχει καταγραφεί από κρυφές κάμερες και μικρόφωνα να ζητά μίζα από τη διαφημιστική ώστε να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, κάτι που αυτομάτως θα την κρατούσε εκτός δημόσιων διαγωνισμών για δύο χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θα πάρετε 190.000 ευρώ (το κονδύλι του διαγωνισμού), εγώ να μην πάρω τίποτα; Μ...κας είμαι; Τόσα λεφτά κυκλοφορούν, για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε 'χρυσές δουλειές'. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό", εννοώντας ότι θα δώσει μερίδιο της μίζας και στο διαμεσολαβητή μεταξύ του ίδιου και της διαφημιστικής.

Κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα σήμερα το πρωί ο Χ. Τομπούλογλου ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας σε μία στημένη υπόθεση, και πως τα χρήματα που ζητούσε και πήρε θα τα έκανε δωρεά στο νοσοκομείο.
Η σύλληψη του Τομπούλογλου, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια ένα ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας με την οποία είχε πολιτευθεί ανεπιτυχώς πολλές φορές, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις για τη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ και την τοποθέτηση πολιτευομένων του κόμματος σε θέσεις δημοσίων manager, σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ευαγγελίζεται ένα νέο πολιτικό προφίλ, μακριά από σκάνδαλα και φαινόμενα διαφθοράς.

Η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τη σύλληψη του Τομπούλογλου προχώρησε στη διαγραφή του, ενώ τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Ν. Δένδιας φέρεται πως ήταν ενήμεροι για το περιστατικό και την επικείμενη σύλληψη. Μάλιστα, ο υπ. Υγείας, Α. Γεωργιάδης, πολιτικός προϊστάμενος του Τομπούλογλου έσπευσε άμεσα να διαχωρίσει τις πιθανές ευθύνες του, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι στον διορισμό του Τομπούλογλου είχε προχωρήσει η διοίκηση του Ιδρύματος Αγλαΐα Κυριακού.

ΠΗΓΗ: emea.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags