Facebook Pixel Αγράμματοι και αδαείς χωρικοί οι «Κολοκοτρώνηδες»
Life
| 2011-01-04 16:47:00

Αγράμματοι και αδαείς χωρικοί οι «Κολοκοτρώνηδες»

Αγράμματοι και αδαείς χωρικοί οι «Κολοκοτρώνηδες»

Τους παραπάνω χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε σε ομιλία του ο Πάγκαλος για τους αγωνιστές του 1821, σε ένα από τα γνωστά επικοινωνιακά κόλπα του. Κύριε Παπανδρέου, μήπως να τον μαζεύατε λίγο;

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως ο Θ. Πάγκαλος προσφέρει ιδιαίτερες υπηρεσίες στις κυβερνήσεις στις οποίες συμμετέχει . Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλεί το λαϊκό αίσθημα, μέσα από τις δηλώσεις του, ενδεικτικά θυμίζουμε «μαζί τα φάγαμε», «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες», «οι στρατιωτικοί μη παραγωγικοί», δηλώσεις που προκάλεσαν ποικίλες πολιτικές αλλά και κοινωνικές αντιδράσεις.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, πως ο ρόλος του κ. Πάγκαλου, είναι καθαρά επικοινωνιακός, με στόχο να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, εξυπηρετώντας ουκ ολίγες φορές τα πολιτικά συμφέροντα της κυβέρνησης της οποίας είναι μέλος .

Με σημερινό του δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος, φέρνει στο φως ακόμη ένα παραλήρημα του Θ. Πάγκαλου, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο σε διάλεξη του στο St Antony's College του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Μάλιστα πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα η συγκεκριμένη ομιλία είναι και μαγνητοσκοπημένη.

Στην ομιλία αυτή ο κ. Πάγκαλος αποκάλεσε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά».

Δήλωσε επίσης ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν».

Ταύτισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης με «όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων».

Για τον κ. Πάγκαλο οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 επειδή ήταν αδαείς και αγράμματοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία. Επίσης για τον κ. Πάγκαλο μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους , λογική που διατηρείται ακόμη και στις μέρες μας.

Με τα όσα ανέφερε για τις διαδηλώσεις και τους διαδηλωτές, εν ολίγοις επιχειρεί να θέσει εκτός νομιμότητας τις διαδηλώσεις, και το δικαίωμα όλων μας για διαμαρτυρία.

Για τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης η Ελλάδα είναι η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος μπορεί να μεταμφιέζεται σε γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας. «Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές» επισημαίνοντας πως η κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος.

Τέλος επισήμανε, πως οι σύγχρονοι Έλληνες ζουν με την ψευδαίσθηση πως είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή. Μια άποψη που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο.

Πηγή: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags