Facebook Pixel Μώραλης: "Δεν κατεβαίνει ένα Ολυμπιακό ψηφοδέλτιο"
Life
| 2014-04-09 17:01:00

Μώραλης: "Δεν κατεβαίνει ένα Ολυμπιακό ψηφοδέλτιο"

Μώραλης: "Δεν κατεβαίνει ένα Ολυμπιακό ψηφοδέλτιο"

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Ο νυν πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα και εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός οριοθέτησε τους στόχους του συνδυασμού του, αξιολόγησε ως μεγαλύτερα προβλήματα τη φτώχεια και την ανεργία και σημείωσε ότι στις εκλογές "δεν κατεβαίνει ένα Ολυμπιακό ψηφοδέλτιο".

Σε ερώτηση αν η υποψηφιότητά του ταυτίζεται με τον Ολυμπιακό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, ξεκαθάρισε: "Πρώτα απ’ όλα δεν θα απολογηθώ ποτέ γιατί δούλεψα σκληρά για τον Ολυμπιακό 20 χρόνια, με αγάπη, πάθος και κατά την άποψή μου με ήθος και αξιοπρέπεια. Από την άλλη νομίζω ότι και η υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος του κ. Μαρινάκη, δεν νομίζω επίσης ότι θα πρέπει να απολογηθεί κανείς και γι’ αυτήν, γιατί είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εφοπλιστές της χώρας και άλλωστε νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μεγάλο βαθμό είναι να εισαχθούν νέα μοντέλα διοίκησης και ανάπτυξης, κάτι στο οποίο μπορούν να βοηθήσουν άνθρωποι που έρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και είναι επιτυχημένοι. Αρα αυτή η ιστορία με τον Ολυμπιακό νομίζω εδώ πρέπει να λήξει".

Και πρόσθεσε: "Άλλωστε αν θέλετε να το προχωρήσω και λίγο παρακάτω, νομίζω ότι για την εικόνα τη σημερινή της χώρας και της πολιτικής φταίνε άνθρωποι που ήταν στον αθλητισμό παρά μάλλον φταίνε άνθρωποι που ήταν για πολλά χρόνια στην πολιτική. Ως εκ τούτου εδώ δεν κατεβαίνει ένα Ολυμπιακό ψηφοδέλτιο. Είμαστε οι περισσότεροι Ολυμπιακοί, όχι όλοι φυσικά, όμως κατεβαίνει ένα ψηφοδέλτιο γιατί έχουμε κοινούς προβληματισμούς και κοινές διαπιστώσεις για τον Πειραιά. Και το βασικότερο όλων είναι βέβαια ότι έχουμε διαπιστώσει πιο κατά την άποψή μας είναι το βασικό πρόβλημα του Πειραιά. Κάτι που δεν έχει κάνει καμία άλλη δημοτική παράταξη ή αρχή τα περασμένα χρόνια".

Ο Γιάννης Μώραλης αξιολόγησε τη φτώχεια και την ανεργία στον Πειραιά ως τα μεγαλύτερα προβλήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Και δεν είναι άλλο, κατά την άποψή μας, από το ότι η οικονομική κρίση μετατρέπεται στον Πειραιά σε κοινωνική, λόγω της εξώθησης πολλών συμπολιτών μας στην ανεργία και τη φτώχεια. Αυτό είναι το βασικό, κατά την άποψη του δικού μας συνδυασμού και προσωπικά αυτό επικαλούμαι ως τον βασικό μας άξονα, κι εκεί θα πολεμήσουμε, εκεί θα αναδείξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα προσφέρουμε έργο. Είναι η ανεργία και η φτώχεια και αυτό φέρνει μία παρακμή, μία μιζέρια, μια εσωστρέφεια".

Αναφορικά με τους συνυποψήφιούς του για το Δήμο, τον νυν Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, καθώς και τον Θοδωρή Δρίτσα ο Γιάννης Μώραλης είπε στον "Real FM": "Εγώ σέβομαι όλους τους αντιπάλους μου. Το έκανα και στον χώρο που δούλευα προηγουμένως και το κάνω και τώρα. Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος τα τελευταία 35-40 χρόνια αποτελεί ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ήταν βουλευτής, υπουργός και πρόσφατα δήμαρχος. Και σέβομαι και τον Δρίτσα ο οποίος και εκείνος έχει πάρα πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον Πειραιά. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε κάτι το διαφορετικό, κάτι πιο νέο. Δεν θα έχουμε κομματικό χρίσμα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags