Facebook Pixel "Συνεργάτης της Μαφίας ο Μπερλουσκόνι"
Life
| 2014-05-13 19:11:00

"Συνεργάτης της Μαφίας ο Μπερλουσκόνι"

"Συνεργάτης της Μαφίας ο Μπερλουσκόνι"

Βόμβα μεγατόνων στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας πέταξε η εφημερίδα "The Independent", αποκαλύπτοντας ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτιαξε την αυτοκρατορία του και την πολιτική του καριέρα χάρη στις διασυνδέσεις του με τη Μαφία.

Οι σχέσεις του Μερλουσκόνι με την ιταλική Μαφία ήταν γνωστές στο μεγαλύτερο μέρος της κοινή γνώμης, όμως τώρα επιβεβαιώθηκε και με τη βούλα μετά από την καταδίκη πρώην γερουσιαστή σε επτά χρόνια φυλάκιση για σχέσεις με τη Μαφία.

Από την εκδίκαση της υπόθεσης του Μαρτσέλο ντελ Ούτρι, προέκυψε λοιπόν ότι ο πρώην καβαλιέρε συνεργαζόταν με τη Μαφία για περισσότερο από 20 χρόνια, έχοντας το παρατσούκλι Τέφλον Ντον.

Όπως αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο ανοιχτά λόγος σε δικαστική απόφαση για την σχέση του Μπερλουσκόνι με την Μαφία.

"Για 18 χρόνια από το 1974 έως το 1992 ο Μαρτσέλο ντελ’ Ούτρι ήταν εγγυητής της συμφωνίας του Μπερλουσκόνι με την Κόζα Νόστρα", ανέφερε ο εισαγγελέας Αουρέλιο Γκαλάσο, ενώ έκανε λόγο και για ένα "διαρκές έγκλημα".

Τόνισε μάλιστα ότι η συμφωνία του Μπερλουσκόνι με τη Μαφία κλείστηκε το 1974 και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε πλήρη επίγνωση για το πού έμπλεκε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει στους δικαστές λέγοντας:

"Οι αποφάσεις αντικατοπτρίζουν αυτά που προσπαθεί να μου κάνει η Αριστερά από το 1994".

Αξιωματούχοι της ΕΕ ζήτησαν τη βοήθεια των ΗΠΑ για να ρίξουν τον Μπερλουσκόνι

Σαν να μην έφταναν οι αποκαλύψεις του Independent, έρχεται και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, φέρνοντας στο φως απόρρητες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕ είχε ζητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ το 2011 για να ρίξει τον Μπερλουσκόνι.

Όπως αναφέρει ο Γκάιτνερ στην αυτοβιογραφία του "Stress Test", αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία μέσω του ΔΝΤ μέχρι να πέσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Οι συζητήσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της Συνόδου των G20 το 2011 και αμέσως ενημερώθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος όμως αποφάσισε να μην λάβει μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία.

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags