Facebook Pixel Αυτός είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας της πολιτικής!
Life
| 2014-05-21 18:27:00

Αυτός είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας της πολιτικής!

Αυτός είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας της πολιτικής!

Ποιος Έλληνας πολιτικός κατέκτησε τις Ιταλίδες σε πρόσφατη ομιλία του στη Μπολόνια; "Μοιάζει με τον Αντόνιο Μπαντέρας" έλεγαν πολλές κυρίες σύμφωνα με την εφημερίδα La Reppublica.

"Για μια μέρα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο αρχηγός της ιταλικής αριστεράς", γράφει η Repubblica που φιλοξενεί άρθρο στην περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

"Μετακινήθηκε -όπως πάντα με το τρένο- σαν ένας ντόπιος ηγέτης συνοδευόμενος από τα στρατεύματά του", γράφει η εφημερίδα. Και συνεχίζει: "Αναμνηστικές φωτογραφίες, αυτόγραφα, σφιγμένες γροθιές. Είχε 24 ώρες για να πει πως η "Άλλη Ευρώπη", αυτή που δεν στραγγαλίζει τους πολίτες με τις πολιτικές λιτότητας, είναι δυνατή.

Είναι 39 ετών, Έλληνας και μιλά αγγλικά. Χρησιμοποιεί μέτρια γλώσσα (μόνο στους τόνους), χαμογελά πάντα, αν και λιγάκι ειρωνικά. Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε αν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, είναι λιγότερο ενθουσιώδεις από της ιταλικής αριστεράς, απάντησε "Una faccia una razza"! "Αν η Αθήνα "τραβήξει", μπορεί να συμβεί ακόμα και στη Ρώμη".

Στην τελευταία του αποστολή στην Ιταλία, ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξήγησε πως δεν είναι σαν τον Γκρίλο, δε θέλει την καταστροφή του ευρώ: "Το ευρώ είναι ένα εργαλείο για να αλλάξει η ζωή μας, ένα κοινό νόμισμα στην Ευρώπη, στην οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κτήτορες και ενοικιαστές. Δεν έχω τα μαλλιά και τα γένια του Γκρίλο".

Η πολιτική είναι ένα σοβαρό πράγμα, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, που αρκετοί τον παρουσιάζουν με τον Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. Προσπαθεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ευρώπη, να ξεφύγει από τις πολιτικές που έχουν καταστρέψει το κράτος πρόνοιας, τη δημιουργία εκατομμυρίων ανέργων, την Ευρώπη που σκοτώνει τις ελπίδες των νέων. Θέλει μια νέα αρχή, ίσως ακόμη και ένα νόμο κατά της διαφθοράς: "Από εσάς την Expo, από εμάς τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004" λέει. Una faccia, una razza, προσθέτει το άρθρο.

Ο κόσμος σταματά για να τον ακούσει. "Με συγχωρείτε, ποιος είναι αυτός;" ρωτά κάποιος. "Είναι ο Τσίπρας, από τη Λίστα Tsipras". Και ιδού. Κάνει καλή εντύπωση στις κυρίες: "Μοιάζει με τον Μπαντέρας" λένε. Και κατακτά τους παλιούς συντρόφους που σμίγουν με τους μαθητές όταν μιλά στην πλατεία σηκώνοντας τις σφιγμένες γροθιές του".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags