Facebook Pixel Επίθεση χάκερς στο Υπουργείο Εσωτερικών
Life
| 2014-05-22 21:11:00

Επίθεση χάκερς στο Υπουργείο Εσωτερικών

Επίθεση χάκερς στο Υπουργείο Εσωτερικών

Στο περιθώριο της ενημέρωσης που έκανε η Singular Logic για το επικείμενο βράδυ των Ευρωεκλογών και του β' γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, αποκάλυψε πως την περασμένη Κυριακή η σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών δέχθηκε διαδικτυακή επίθεση.

Πηγή προέλευσης της επίθεσης φέρεται να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πάντως, η επίθεση που έγινε δεν δημιούργησε προβλήματα στη μετάδοση των αποτελεσμάτων, καθώς αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. Να σημειωθεί πως λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών είχε γίνει ευρεία σύσκεψη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό να αναχαιτιστούν οι πιθανοί χάκερς. Και να που η σύσκεψη δεν έγινε για το τίποτα.

Εν προκειμένω η ασφάλεια της μετάδοσης των αποτελεσμάτων εξασφαλίζεται από το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ». Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ενημερώσει πως θα βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, ενώ την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών θα διέθετε εξειδικευμένους αξιωματικούς, σε κομβικά σημεία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη διαφύλαξη των διαδικτυακών υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ροή της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Για το θέμα διεξάγεται ήδη έρευνα για τον τρόπο που λειτούργησαν οι επίδοξοι εισβολείς, αλλά, σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη επίθεση δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη των εκλογών του 2010, που είχε χαρακτηριστεί πρωτοφανής.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags