Facebook Pixel Deep Purple: "Έγραψαν" τους Κύπριους και ροκάρουν στα κατεχόμενα
Life
| 2014-05-24 21:01:00

Deep Purple: "Έγραψαν" τους Κύπριους και ροκάρουν στα κατεχόμενα

Deep Purple: "Έγραψαν" τους Κύπριους και ροκάρουν στα κατεχόμενα

Στα κατεχόμενα έφτασε χθες το βράδυ το συγκρότημα των Deep Purple για την αποψινή συναυλία στις 9.30 μ.μ. με αφορμή τα 25χρονα του "πανεπιστημίου εγγύς ανατολής".

Οι γερόλυκοι της ροκ προσγειώθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμβου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Λευκωσίας όπου και θα διαμένουν.

Η συναυλία είναι δωρεάν, με στόχο των διοργανωτών την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων θεατών που εκτός των άλλων θα συμβάλλει στην ανάδειξη της οντότητας του ψευδοκράτους με την προβολή που θα πάρουν τα κατεχόμενα διεθνώς, λόγω των διάσημων «προσκεκλημένων» τους και του σημαντικού καλλιτεχνικού γεγονότος. Βέβαια, τεράστιο ήταν και το οικονομικό δέλεαρ για τους Deep Purple, που σύμφωνα με πληροφορίες θα εισπράξουν περίπου 1 εκατ. ευρώ για το αποψινό σόου.

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive για το θέμα, o Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων ανέφερε ότι μόλις έγινε γνωστή η πρόσκληση από πλευράς κατεχομένων στους Deep Purple για συναυλία, το κυπριακό ΥΠΕΞ προχώρησε σε διαβήματα προκειμένου να ματαιωθεί η εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, επικοινώνησε με το πρακτορείο του συγκροτήματος στο Λονδίνο, το οποίο παρέπεμψε στην αντίστοιχη εταιρεία που διαχειρίζεται τα συμφέροντα των Deep Purple στις ΗΠΑ. Η τελευταία ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο και την παράνομη οντότητα του ψευδοκράτους, ωστόσο τόσο η εταιρεία όσο και οι Depp Purple αγνόησαν τις αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και είπαν το «ναι» για τη συναυλία στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ζήνων επισήμανε ότι θα γίνουν διαβήματα και προς τη δανέζικη εταιρεία, η οποία προχώρησε στην ενοικίαση του αεροσκάφους που προσγειώθηκε στην Τύμβου από τις Βρετανικές Αερογραμμές, ενώ θα εξεταστεί αν η πτήση έγινε μέσω Τουρκίας ή απευθείας από το Λονδίνο, γεγονός που συνιστά παρανομία.

Να σημειωθεί πως στη Λευκωσία επικρατεί προβληματισμός για τη συναυλία, αν και η ε/κ πλευρά δεν θέλει να δώσει πολιτική χροιά στο γεγονός. Ωστόσο, δεν παραγνωρίζεται πως το αποψινό καλλιτεχνικό γεγονός προβάλλει το ψευδοκράτος διεθνώς.

Πηγή: newsit.com.cy

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags