Facebook Pixel Συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για ανασχηματισμό. Τα ονόματα που "παίζουν"
Life
| 2014-05-28 12:54:00

Συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για ανασχηματισμό. Τα ονόματα που "παίζουν"

Συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για ανασχηματισμό. Τα ονόματα που "παίζουν"

Ειλημμένη φέρεται να είναι πλέον η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεγάλο ανασχηματισμό. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους την Τρίτη στις Βρυξέλλες, φέρονται συμφώνησαν ήδη στα περισσότερα βασικά σημεία και στη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν και πως έχει απορριφθεί το σενάριο που ήθελε την κυβέρνηση να προχωρά σε αλλαγές το φθινόπωρο προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι αντιδρά σπασμωδικά και σε πανικό λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Οι υποψήφιοι νέοι υπουργοί
Η σχετική ονοματολογία έχει αρχίσει και το μεγαλύτερο ερωτηματικό έχει να κάνει με το μέλλον του Γ. Στουρνάρα, για τον οποίο ακούγεται εδώ και καιρό ότι σχεδιάζεται να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, αν και ο ίδιος έχει φροντίσει να διαψεύσει πολλάκις τις πληροφορίες αυτές. Σε περίπτωση, πάντως, που εν τέλει αποφασιστεί η απομάκρυνσή του, τότε τη θέση του αναμένεται να πάρει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ευ. Βενιζέλο.

Αλλαγές αναμένονται και στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας, στα οποία αναμένεται να τοποθετηθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στο δε υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ενώ στο υπουργείο Εργασίας εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ή ο (πρώην υπουργός Εργασίας επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου) Γιώργος Κουτρουμάνης ή ο (νυν υφυπουργός Εργασίας) Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σενάρια υπάρχουν και για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ωστόσο, σύμφωνα με το «Έθνος», ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται τελικά να διατηρήσει τη θέση του. Αντίθετα, εκτιμάται ότι δεν θα γίνει το ίδιο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί σε άλλη θέση. Άλλωστε, οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει ζητήσει ο ίδιος τη μετακίνησή του.
Ο Αδ. Γεωργιάδης, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα απομακρυνθεί από το υπουργείο Υγείας, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα μείνει εκτός κυβέρνησης ή αν θα αναλάβει κάποιο άλλο υπουργείο όπως φέρεται να επιθυμεί ο ίδιος (έχει ακουστεί πως έχει ζητήσει να μετακινηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού).

Επίσης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να αποχωρήσει ο Θ. Τσαυτάρης, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει εάν ο Γιάννης Μιχελάκης παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εμφανίζεται να διεκδικεί ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Τέλος, βέβαιη θεωρείται η είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα του Μ. Βορίδη, ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα αξιοποιηθούν οι Άρης Σπηλιωτόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης και Γιώργος Κουμουτσάκος ως ανταπόδοση για το ρίσκο που ανέλαβαν με τις υποψηφιότητές τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πηγή: eklogika.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags