Facebook Pixel Θα τους… ξετινάξουν!
Life
| 2011-01-06 16:09:00

Θα τους… ξετινάξουν!

Θα τους… ξετινάξουν!

Τομές Ραγκούση, καθώς ανώτατοι δικαστικοί θα ελέχθουν σε βάθος τα περουσιακά στοιχεία υπουργών και βουλευτών...

Την επεξεργασία ενός νέου νόμου που θα έχει στόχο «τη σύγκρουση με την γκρίζα πλευρά του κομματικού κράτους», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Η επεξεργασία θα γίνει από επιστημονική επιτροπή που θα συσταθεί άμεσα και σε μικρό χρονικό διάστημα θα καταθέσει τις προτάσεις της στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αλλάξει ο τρόπος κατάθεσης των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, αλλά και η διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

Ο κ. Ραγκούσης προτίθεται να προωθήσει αλλαγές στην επιτροπή που ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων και τα «πόθεν έσχες», στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και η σύνθεσή της από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε αυτήν κατά πλειοψηφία σε σχέση με τους βουλευτές.

Επίσης ο κ. Ρασκούσης ανακοίνωσε ότι το πλαίσιο των κυρώσεων θα γίνει αυστηρότερο, το οποίο θα προβλέπει ακόμα και την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα.

Στις προωθούμενες αλλαγές θα συμπεριληφθούν ακόμα: αναδρομικός έλεγχος «πόθεν έσχες» των βουλευτών σε βάθος (χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα αν ο έλεγχος αυτός θα αφορά και πρώην υπουργούς και βουλευτές), μείωση ύψους χρηματοδότησης των κομμάτων και ρυθμίσεις όσων αφορά στα έσοδα και τις δαπάνες τους.

Παράλληλα η επιτροπή θα ανοίξει το θέμα του δανεισμού των κομμάτων, ενώ στον νόμο θα προβλέπεται η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των οικονομικών τους πεπραγμένων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags