Facebook Pixel Μπάλα μόνο αν το γράφει στην εγγύηση!
Life
| 2011-05-05 13:40:00

Μπάλα μόνο αν το γράφει στην εγγύηση!

Μπάλα μόνο αν το γράφει στην εγγύηση!

Παραμένουν "στον αέρα" τα πλέι οφ! Η Πολιτεία πετάει το μπαλάκι στην αστυνομία, την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ για την έναρξη των αγώνων! "Αν μπορείτε, παίξτε!" Τι αποφάσισε ο πρωθυπουργός.

Εγγυήσεις ζητά η Πολιτεία για την έναρξη των πλέι οφ, όπως προέκυψε μετά την κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Στην ουσία η Πολιτεία ζητά γραπτές εγγυήσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΠΟ, ΠΑΕ, αστυνομία κλ.π) ότι δεν θα γίνουν επεισόδια στους αγώνες των πλέι οφ προκειμένου αυτά να ξεκινήσουν την προσεχή Κυριακή.

Αν δεν λάβει αυτές τις εγγυήσεις τότε τα πλέι οφ θα αναβληθούν με απόφαση της κυβέρνησης. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες δεν τίθεται θέμα ματαίωσης, αλλά αναβολής.

Η Πολιτεία ζητά εγγυήσεις από την αστυνομία και για τις ημερομηνίες 11 και 15 Μαίου, που είναι γενική απεργία και ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ αντίστοιχα, για το αν μπορούν να διεξαχθούν παράλληλα με τα πλέι οφ.

"Δίνουμε τελευταία ευκαιρία στο ποδόσφαιρο να εναρμονιστεί με την UΕFΑ, αλλιώς θα τεθεί εκτός πλαισίου UΕFΑ", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και είπε ότι θα περιμένει στις 3 Ιουνίου τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για να πάρει αυστηρά μέτρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γερουλάνου:

"Οι αγώνες των πλέι οφ θα γίνουν, εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι εγγυηθούν για την ομαλή διεξαγωγή τους. Αν δεν το κάνουν, η Πολιτεία θα τους αναβάλει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους ματαιώσουμε, αλλά ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει καμία κίνηση", τόνισε και συνέχισε:

"Τις εγγυήσεις θα τις κρίνει η αστυνομία. Ας κάνουν τα ματς και κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό που θέλουμε είναι, απόλυτη ευθυγράμμιση με τις ποινές της UEFA. Περιμένουμε τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία! Λειτουργούμε στο πλαίσιο της UEFA και αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε, τέρμα το δημόσιο χρήμα και τα δημόσια γήπεδα για το ποδόσφαιρο", πρόσθεσε. 

Στη σύσκεψη, εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου, συμμετείχαν ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Κουσελάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags