Facebook Pixel ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τσίπρας είπε "ναι" στους δανειστές!
Life
| 2015-07-01 12:15:00

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τσίπρας είπε "ναι" στους δανειστές!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τσίπρας είπε "ναι" στους δανειστές!

Ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή προς τους θεσμούς το βράδυ της Τρίτης. Αποδέχεται όλους τους όρους των πιστωτών, εκτός από έναν! Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Ανατροπή των δεδομένων! Η Ελλάδα είπε "ναι" στην πρόταση των δανειστών, μέσω επιστολής που απέστειλε ο Αλέξης Τσίρπας προς τους θεσμούς, το βράδυ της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός τονίζει σε αυτή ότι αποδέχεται όλες τις μεταρρυθμίσεις των πιστωτών στο φορολογικό σύστημα, με μόνο μία αλλαγή: την ειδική έκπτωση του 30% για τα νησιά, ενώ αποδέχεται και την αλλαγή ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, αρκεί να εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως.

"Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη να αποδεχθεί αυτήν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπό την αίρεση των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο μιας παράτασης του λήγοντος προγράμματος (διάσωσης) και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία υπεβλήθη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015", γράφει αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

"Όπως θα παρατηρήσετε", συμπληρώνει, "οι τροποποιήσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος".

Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης αναμένεται να συσκεφθούν στις 17:30 (ώρα Βρυξελλών) για να συζητήσουν τη νέα πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Η αρχή της επιστολής του πρωθυπουργού, όπως δημοσιεύεται στους "Financial Times":

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags