Facebook Pixel Ξεκίνησε την... επανάσταση ο Λαφαζάνης – Ξεκάθαρο μήνυμα σε Τσίπρα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2015-07-27 23:12:00

Ξεκίνησε την... επανάσταση ο Λαφαζάνης – Ξεκάθαρο μήνυμα σε Τσίπρα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε την... επανάσταση ο Λαφαζάνης – Ξεκάθαρο μήνυμα σε Τσίπρα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί καταστροφή - Μετά το «όχι» υπήρξαν συντροφικά μαχαιρώματα, είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.

Να ανοίξει τώρα η συζήτηση για εθνικό νόμισμα είπε στην ομιλία - δημόσια παρέμβασή του για τα τεκταινόμενα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια του iskra.gr, στο γήπεδο του Πανελληνίου.

Καταχειροκροτούμενος και ενώ οι παριστάμενοι φώναζαν εν χορώ «όχι», ο κύριος Λαφαζάνης πολύ χαρούμενος, τόνισε ότι «ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το όχι».
Ο λαός είπε περήφανα «όχι». Το «όχι» είναι ένα φωτεινό ορόσημο. Αυτό το «όχι» δεν νικήθηκε, συνεχίζουμε για να θριαβεύσει. Για μια Ελλάδα περήφανη και στο κάτω κάτω σοσιαλιστική» είπε ακόμα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας. Το «όχι» δεν ήταν μια μπόρα κυριακάτικη που πέρασε. Κάνουν λάθος όσοι το νομίζουν αυτό. Δεχόμαστε έναν βρώμικο πόλεμο. Τον έχουν συντονίσει τα ξένα συμφέροντα με τα ξένα μέσα, σε συντονισμό με τα περισσότερα εγχώρια μίντια, πρόσθεσε στην εισαγωγή της ομιλίας του.

Όχι μόνο δεν μετανοιώνουμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε και περήφανοι. Δεν είμαστε για την καρέκλα. Τα υπουργικά συμβούλια δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, ήταν μέσο. Η στάση με το «όχι», ήταν που ξεκίνησε τον πόλεμο από το κατεστημένο. Δεν τους φοβόμαστε. Όπως μας πολεμάνε, θα τους πολεμήσουμε, τόνισε ο κύριος Λαφαζάνης, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του απευθύνθηκε στο εσωτερικό του κόμματός του, κάνοντας λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα»: «Η στάση αυτή του όχι, προκάλεσε συντροφικά μαχαιρώματα! Αλλά έχω μάθει να μην επιδίδομαι στο σπορ των εσωκομματικών κατηγοριών. Υπονομεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι τάσσονται υπέρ των μνημονιακων αρχών. Ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο; Εμεις που υποδεικνύουμε ενα δρόμο συμβατό με το προγραμμα της Θεσσαλονίκης ή αυτοι που ανοίγουν ενα δρόμο για τη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος»;

Όσον αφορά στην έξοδο από το ευρώ, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλάς για διαπραγμάτευση και να μην θέτεις σε αμφισβήτηση τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, θα υπάρξουν «δυσκολίες», κατά την μεταβατική περίοδο. Ο κύριος Λαφαζάνης ζήτησε άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών, τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και την διερεύνηση των σκανδάλων του ΤΤ και της ΑΤΕ. Τέλος, παρουσία Γλέζου, ο κύριος Λαφαζάνης επεσήμανε πως το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν πρέπει να μπει στην άκρη.



Παρόντες στην εκδήλωση είναι πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Μανώλης Γλέζος. Μηλιός, Λαπαβίτσας, Στρατούλης, Πολιτική εκδήλωση, με αφορμή τα πέμπτα γενέθλια του ιστότοπου Iskra, διοργανώνεται αυτή την ώρα στο γήπεδο του Πανελληνίου, στο κέντρο της Αθήνας.



Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γιώργος Κασιμάτης (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών), ο Αντώνης Νταβανέλος (μέλος Π.Γ ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος) και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου (δημοσιογράφος-συγγραφέας).

Μέχρι στιγμής, στην εκδήλωση παραβρίσκονται οι Μανώλης Γλέζος (που αποθεώθηκε μπαίνοντας), Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Μηλιός, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, Κώστας Λαπαβίτσας, Θανάσης Πετράκος, αλλά και οι βουλευτές Ιωαννίδης, Κριτσωτάκης, Ψαρέα, Χαραλαμπίδου, Αμανατίδου, Ζάννας. Παρών είναι επίσης και ο Θόδωρος Κατσανέβας, επικεφαλής του κόμματος «Δραχμή».


Αποσπάσματα από την ομιλία Λαφαζάνη: 
Χαιρετίζω τη μεγάλη ανέλπιστη αγωνστική παρουσία σας.
Ξεπερνά τις προσδοκίες μας, όσων συντρόφων δούλεψαν για την εκδήλωση. Απεδείχθη ότι ο πανελλήνιος είναι μικρός για χωρέσει το μεγάλο όχι.
Δεχόμαστε μια μεγάλη επίθεση. Αυτοί που σήκωσαν το ανάστημά τους δεχόμαστε ένα βρώμικο πόλεμο. Αυτό τον πόλεμο τον έχουν εξαπολύσει πολύ συντονισμένα τα ευρωπαικά διευθηντήρια με τα ξένα ΜΜΕ, σε συνδυασμό με τα εγχώρια μέσα και την ολιγαρχία.
Οι παλιότεροι, μας λένε ότι μια τέτοια ορολογία επιθέσεων που κάνει λόγο για συνωμότες, έχουν να ακούσουν στην Ελλάδα από την εμφυλιακή περίοδο. Αφήνω βέβαια τον ξεπεσμό σοβαρών τάχα διεθνών εντύπων όπως οι Financial Times. Οι FT, όργανο της διεθνούς ολιγαρχίας, έφτασαν να κάνουν λόγο για ριφιφί και σύλληψη Στουρνάρα. Με τέτοια δημοσιεύματα που συνδέουν ληστείες, στυγνού αντικομμουνισμού παλαιάς κοπής, δεν είναι τυχαίο ότι ξεπουλήθηκαν στους Γιαπωνέζους.
Δε στρέφονται μόνο στην Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά στο πρόσωπό μας οι επιθέσεις αυτές, που επιδιώκουν να χλευάσουν όλο το ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίστηκε ενάντια στα μνημόνια. Ενάντια στο όχι. Θέλουν να διασύρουν και να χλευάσουν όλη την Αριστερά. Θέλουν να αμαυρώσουν την εναλλακιτική στα μνημόνια και στη λιτότητα. Η συκοφαντία, η λάσπη και η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό. Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη, όπως έπεσαν στο κενό και στο δημοψήφισμα. Δυο βδομάδες μετά το περήφανο «όχι» η κυβέρνηση ζήτησε από τη Βουλή εξουσιοδότηση για 3ο μνημόνιο. 
Στο κυβερνητικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Να τους χαιρόμαστε!
Πολλοι αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στη διευρυμένη μνημονιακή συναίνεση. Όλοι εμείς είπαμε ένα ξεκάθαρο «όχι» στα προαπαιτούμενα. 

Είμαστε περήφανοι για το «όχι» στη Βουλή. Είμαστε περήφανοι ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αριστερά δεν είμαστε για να κυνηγάμε καρέκλες και αξιώματα. Στην Αριστερά τα υπουργεία και οι βουλευτικές έδρες δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο για να υπηρετούμε αρχές και αξίες. Αυτή η στάση μας με το «όχι» και στη Βουλή, ήταν που προκάλεσε τη λυσσώδη αντίδραση από τα ξένα κέντρα του κατεστημένου. Πόλεμο, που θα προσλάβει πιο φρενήρεις διαστάσεις. Όπως μας πολεμάνε, θα πολεμήσουμε. 

Αυτή η στάση μας δεν προκάλεσε μόνο τον πόλεμο της αντίδρασης αλλά και συντροφικά μαχαιρώματα. Αντιπαρέρχομαι αυτές τις τελευταίες επιθέσεις, κάτι που έκανα πάντα. Έχω μάθει να προσπερνώ και να μην επιδίδομαι στο σπορ των εσωκομματικών κατηγοριών. Έχω μάθει να μην προσωποποιώ τις αντιθέσεις στον αριστερό χώρο. Πρέπει να διατηρούνται σε ένα υψηλό επίπεδο. Για αυτούς τους λόγους, δεν πρόκειται να απανατήσω στις συντροφικές κατηγορίες. Αλλά δεν μπορώ να μην πω δυο λόγια για αυτούς που είπαν ανιστόρητα ότι η στάση μας υπονομεύει το κόμμα μας ή τον πρόεδρό του. Υπονομεύουμε το ΣΥΡΙΖΑ όσοι υπερασπιζόμαστε τις αντιμνημοναικές αρχές και αξίες του κόμματος και το ριζοσπαστικό πρόγραμμά του; Εμείς υπονομεύουμε το κόμμα; Υπονομεύουμε την ενότητα του κόμματος που θέλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στις αγωνιστικές παραδόσεις μας ενάντια στο μνημόνιο;

Τέλος, ποιοι υποσκάπτουν τον Πρόεδρο; Παρά τις διαφορές μας εγώ τον υποστήριζα και πάντα στηρίζω. Ποιοι υποσκάπτουν; Εμείς που υποδεικνύουμε ένα δρόμο συμβατό με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, ή αυτοί που υποδεικνύουν ένα δρόμο μνημονιακής μετάλλαξης του κόμματος; Δε μας αξίζει μια τέτοια εξέλιξη.

Το μεγάλο «όχι» ήταν υπεράσπιση της Αριστεράς και της πατρίδας και του προγράμματός μας. Δεν ήταν τίποτα περισσότερα από ανταπόκριση στη λαϊκή ετυμηγορία. Το βασικότερο επιχείρημα προκειμένου να πάμε σε συμφωνία ήταν ότι δεν υπήρχε απέναντι στο μνημόνιο εναλλακτική. Μήπως όμως σε όλους εσάς θυμίζει κάτι παλιό η διαπίστωση; Μήπως αυτό δεν έλεγαν ΓΑΠ και λοιποί; Γιατί τότε όλοι εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογημένα αντιδρούσαμε;

Θέλω να υπογραμμίσω, ότι υπάρχει η ανάγκη μιας μεγάλης αναδιανομής πλούτου. Των μεγάλων κερδών και του απέραντου μαύρου χρήματος, που διέρρευσε από τη χώρα ανενόχλητο και ανεξέλεγκτο. Ειδικό ρόλο σε ένα νέο φορολογικό σύστημα, πρέπει να έχει ένας νέος μηχανισισμός ελέγχου.

Αποκατάσταση  της διαφάνειας των ΜΜΕ. Έλεγχος ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος. Το χτύπημα το τσάκισμα της διαπλοκής ΜΜΕ και δημοσίων έργων που τα αναθέτει το δημόσιο για να παίζουν το ρόλο αποπροσανατολισμού.

Η διαγραφή του χρέους. Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς την οποία η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον. Παίρνοντας αφορμή από την παρουσία του Μανώλη Γλέζου, δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε στις διαπραγματεύσεις το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του δανείου. Δεν είναι δυνατόν οι πιστωτές να ζητάνε στις διαπραγματεύσεις το τελευταίο ευρώ, και εμείς να κάνουμε τους γαλαντόμους και να μην διεκδικούμε αυτά που μας οφείλουν και έχουν κοστίσει στην πατρίδα μας αίμα και δάκρυα.

Προϋπόθεση, η απαλλαγή από τα μνημόνια και πρότυπο διεξόδου, ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. 

Η Ευρωζώνη και η ΕΕ έχουν μετατραπεί σε σκληρές δομές, που υπό την ηγεμονία της Γερμανίας επιβάλλουν τη δικτατορία των αγορών και νεοφιλελεύθερο μονόδρομο. Μια εναλλακτική λύση που συνοδεύεται από πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική - έξοδος από την ευρωζώνη. Αυτή η θέση που ως Αριστερή Πλατφόρμα την υποστηρίξαμε εξαρχής γίνεται σήμερα κατανοητή από όλο τον περισσότερο κόσμο. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τα μνημόνια, εάν δεν αμφισβητοήσουμε τη θέση μας στην ευρωζώνη. Κρούγμαν - Στίγκλιτς το προτείνουν στο διεθνές στερέωμα. Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο καταστροφή. Ασφαλώς αυτή η έξοδος, θα φέρει μαζί της κάποιες δυσκολίες στην πρώτη βάση μετάβασης. Ανθόσπαρτοι δρόμοι δεν υπάρχουν εδώ που μας έχουν φτάσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η έξοδος όμως από την ευρωζώνη είναι βέβαιο ότι θα ανατάξει οικονομικά τη χώρα. Το εθνικό νόμισμα αποκαθιστώντας την νομισματική κυριαρχία, μπορεί με μια νέα πολιτική να γίνει εφαλτήριο για να ενισχυθούν οι εξαγωγές της χώρας μας. Μπορεί να γίνει για την ενίσχυση του τουρισμού, την ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, την παραγωγική ανασυγκρότηση. Να ανοίξει άμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα. 

Προτείνουμε αυτή η εσωκομματική και δημόσια συζήτηση να γίνει ελεύθερα, νηφάλια, χωρίς τερατογενέσεις, χωρίς τρομολαγνεία και τερατολογίες.

Είναι μάλλον βέβαιο ότι η σημερινή μας συγκέντρωση, πρόκειται να αξιοποιηθεί από τα αστικά κέντρα για διαστρέβλωση. Προλαβαίνουμε τα γνωστά παπαγαλάκια, ότι δεν τους πιστεύει κανείς. 

Με τη σημερινή συγκέντρωση το μήνυμα που εκπέμπουμε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρό μήνυμα ενότητας μέσα στη διαφορετικότητα μας. Ένα ισχυρό μήνυμα να επανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αντιμνημοναικές ρίζες. Να διακόψει άμεσα τις νέες διαπραγματεύσεις. Δε μας χρειάζεται νέο μνημόνιο. Να απεγκλωβιστεί άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ από νέες και παλιές μνημονιακές δεμσύσεις. Εμείς είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη πλειοψηφία. Αυτή που θέλει να χτίσει μια νέα Ελλάδα. 
Εκπέμπουμε μήνυμα για ανάγκη ενός νηφάλιου δημοκρατικού διαλόγου μέσα στο κόμμα και την αριστερά.

Μήνυμα για μια μεγάλη προοδευτική κοινή δράση... Με κατεύθυνση και ορίζοντα το σοσιαλισμό. Τέλος, θέλω να κλείσω χαιρετίζοντας την αδούλωτη νεολαία του όχι. Κατά 70-90%. Τους νέους ψηφοφόρους!





Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags