Facebook Pixel Σάλος με τους συμβούλους του Βαρουφάκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2015-08-08 22:17:00

Σάλος με τους συμβούλους του Βαρουφάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλος με τους συμβούλους του Βαρουφάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ με τον... προκλητικό μισθό και το “ψεύτικο” βιογραφικό – Η... σχέση του με τον Σόιμπλε

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τον Κορεάτη σύμβουλό του Γκλεν Κιμ ως έναν ειδικό με ένα πολύ βαρύ βιογραφικό

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ο Κορεάτης οικονομολόγος εμφανίστηκε ως συνεργάτης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επιπλέον ότι έστησε το μηχανισμό EFSF και ότι δημιούργησε τον ESM, ενώ εμφανιζόταν και ως ειδικός που εργάστηκε για τη ρύθμιση του τραπεζικού χρέους στην Ισλανδία.

Σύμφωνα, όμως, η εφημερίδα, που παρουσιάζει το πραγματικό βιογραφικό του Γκλεν Κιμ, ο Κορεάτης δεν δούλεψε για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, καθώς εργάστηκε ως απλός σύμβουλος άλλης υπηρεσίας, με έδρα την Φρανκφούρτη.



Επίσης, όχι μόνο δεν έστησε τον EFSM, αλλά πήγε στον οργανισμό πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του.
Καμία σχέση δεν φαίνεται να έχει και με την ίδρυση του ESM.

Όσον αφορά το ισλανδικό χρέος, εργάστηκε ως σύμβουλος, όμως, όχι για το χρέος, αλλά για την άρση των capital controls στη χώρα.

Μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα, ο κ. Κιμ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως! Μέχρι τώρα δεν έχει λάβει την αμοιβή του, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι ελπίδες του για να εισπράξει το σύνολο του ποσού, το οποίο υπολογίζεται σε 375.000 ευρώ είναι να ισχύσει η πρόβλεψη στην ΠΝΠ για την αναδρομική πληρωμή του.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags