Facebook Pixel Εκλογές ΝΔ: Οι 4 μονομάχοι έβγαλαν τα... ξίφη τους - "Πόλεμος" Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα (BINTEO)
Life
| 2015-12-19 22:42:00

Εκλογές ΝΔ: Οι 4 μονομάχοι έβγαλαν τα... ξίφη τους - "Πόλεμος" Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα (BINTEO)

Εκλογές ΝΔ: Οι 4 μονομάχοι έβγαλαν τα... ξίφη τους - "Πόλεμος" Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα  (BINTEO)

Τα σενάρια συνεργασίας στο δεύτερο γύρο!

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ. Θεού θέλοντος και... συστήματος επιτρέποντος, οι κάλπες θα ανοίξουν την Κυριακή το πρωί στις 7:00 και θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ. Σε μαζική προσέλευση στις κάλπες ελπίζουν και οι τέσσερις υποψήφιοι, οι οποίοι εύχονται να μην επαναληφθεί το... φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Δείτε στην ιστοδελίδα της Νέας Δημοκρατιας nd.gr, όλες τις χρηστικές πληροφορίες: Τα εκλογικά κέντρα, την αίτηση εγγραφής μέλους και την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Μεμαράκης για Τσίπρα: Αν δεν μπορεί, να φύγει

«Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να φύγει», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ».
Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό ακόμη και αν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση. «Θα πρέπει η κυβέρνηση να μας φέρει προτάσεις (για το ασφαλιστικό), αναλογιστικές μελέτες και να μας εξηγήσει γιατί υπάρχει το πρόβλημα. Και δεύτερον, θα πρέπει να θέλει και να το συζητήσει. Αυτή τη στιγμή έχει νωπή εντολή. Έχει δύο μήνες κυβέρνηση, είναι λίγες βδομάδες κυβέρνηση. Να πάει να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί να φύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Να φύγει.

 

Εγγυήθηκε επίσης, ότι σε ένα μήνα μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη. Είπε ο κ. Μεϊμαράκης: «Εγώ θέλω να εγγυηθώ το εξής, ότι μόλις εκλεγώ, σε ένα μήνα τουλάχιστον, δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και με διαφορά. Και θα το δείτε».
Διατύπωσε εκ νέου τη θέση, που έχει εκφράσει από το 2009, ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος πρέπει να είναι Κοινοβουλευτικός και να έχει τουλάχιστον πενταετή θητεία ως μέλος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως σε περίπτωση που είναι δεύτερος θα αποσύρει την υποψηφιότητά του. "Εγώ αν είμαι δεύτερος θα αποσυρθώ. Το '09 και το '13 έχω καταθέσει πρόταση και λέω ότι για να γίνεις πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να είσαι βουλευτής και μάλιστα δυο θητείες. Άρα λοιπόν σίγουρα έχεις κλείσει την τετραετία, άρα πρέπει να είσαι πάνω από πέντε χρόνια μέλος του κόμματος και βουλευτής, άμα είναι τρεις τι να κάνω, ή θα πάω στο λευκό ή θα πάω στον κ. Μητσοτάκη όπως και εσείς ερμηνεύσατε".


Τζιτζικώστας κατά Μεϊμαράκη: Πολιτικοί εκβιασμοί... δεκαετίας '60

«Δεν τίθεται θέμα ούτε διάσπασης, ούτε διάλυσης της ΝΔ», δήλωσε με κατηγορηματικότητα σε συνέντευξή του στο "MEGA Σαββατοκύριακο" ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Επιτέλους ας αφήσουμε τους Νεοδημοκράτες και τους φίλους αυτής της παράταξης να εκφραστούν ανόθευτα αύριο».
Ο κ. Τζιτζικώστας άφησε αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αφορμή την χθεσινή τοποθέτηση "περί αποχώρησής του από τη διεκδίκηση της ηγεσίας, εφόσον δεν είναι πρώτος και της στήριξης συγκεκριμένου συνυποψηφίου του". Συγκεκριμένα είπε ο κ. Τζιτζικώστας: «Δε θεωρώ ότι η χθεσινή δήλωση του κ. Μεϊμάρακη μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτικό φλερτ. Αυτά είναι παλαιοκομματικές λογικές, είναι τακτικές οι οποίες ανήκουν στη δεκαετία του ’60 πολιτικά αν με ρωτάτε. Και τώρα κάνει το ίδιο πράγμα, την τελευταία στιγμή, εκβιάζει ουσιαστικά, λέγοντας ότι αν δεν με εκλέξετε πρώτο θα φύγω. Είμαστε μία μέρα πριν τις εκλογές. Ακόμη και αν ήμουν εγώ στη θέση που έβαλε τον κ. Μητσοτάκη, θα σας έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, Θεόδωρου Ρουσόπουλου -ο οποίος υπαινίχθηκε κίνδυνο διάσπασης της ΝΔ-,λέγοντας: «Διαφωνώ ριζικά με την άποψη του κ. Ρουσόπουλου περί διάσπασης της ΝΔ. Δεν τίθεται θέμα ούτε διάσπασης, ούτε διάλυσης της ΝΔ. Ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε αυτή τη λογική και το κάνει αυτό διότι βλέπουν και εκείνοι το μεγάλο ρεύμα που έχει διαμορφωθεί πλέον στην κοινωνία και στους αυριανούς ψηφοφόρους, τα μέλη και τους φίλους της παράταξης.
Ο κ. Τζιτζικώστας προανήγγειλε άνοιγμα στα στελέχη και στην κοινωνία και αναδιάρθρωση στη ΝΔ: «Θα κάνω άνοιγμα σε όλα τα στελέχη, τα μέλη, σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η παράταξη, πρέπει ριζικά να αλλάξει, γιατί διαφορετικά εάν μείνουμε με αυτές τις λογικές, η κοινωνία θα μας προσπεράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανενόχλητος, όπως και ο κ. Τσίπρας, να καταστρέφουν τη χώρα. Από την επόμενη ημέρα οι επιλογές που θα γίνουν για να στελεχωθεί ο κομματικός μηχανισμός καταρχήν και ο κρατικός μεθαύριο, θα έχουν ένα χαρακτηριστικό, την αξιοσύνη. Τελείωσαν οι επιλογές με βάση το πόσο κοντά είναι στον εκάστοτε αρχηγό, ή αν τον στήριξαν στις εκλογές».

Μιλώντας για τις προτεραιότητές του εάν κερδίσει υπογράμμισε: «Δικό μου πρωταρχικό μέλημα την επόμενη μέρα, πέρα από την ενότητα και τις αλλαγές, είναι να καταρτίσουμε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, το οποίο θα συνδιαμορφώσουμε με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς. Θα το συνδιαμορφώσουμε, το τονίζω αυτό. Τελείωσαν οι εποχές που έκαναν προγράμματα τα κόμματα με δέκα τεχνοκράτες, τα οποία δεν ήταν ποτέ εφαρμόσιμα. Θα οδηγήσω την παράταξη το συντομότερο, μέσα σε τρεις τέσσερις μήνες, σε ένα συνέδριο αναγέννησης της κεντροδεξιάς, όπου εκεί θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για όλα τα θέματα στους Έλληνες, προκειμένου να ζητήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους. Αλλά αφού έχουμε αλλάξει».

Μητσοτάκης: Εκλέξτε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας

Ανοικτή επιστολή προς τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα, μέσω της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» απευθύνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία καλεί τους ανθρώπους της ατομικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας και της πράξης να πάρουν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και να εκλέξουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.
  
«Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία εσείς, οι δημιουργικοί πολίτες, να γίνετε ενεργοί. Μια μεγάλη Ελληνίδα, η Ελένη Αρβελέρ, αποφάσισε να μην ιδιωτεύσει την Κυριακή. Μου επικοινώνησε την απόφασή της μάλιστα με ένα κείμενο που γράφει: “όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί”. Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή! Ακολουθήστε την προτροπή και το παράδειγμα της Αρβελέρ. Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η δική σας μέρα”, καταλήγει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιστολή του κ. Μητσοτάκη:
 
“Φίλες και φίλοι,
Σήμερα απευθύνομαι στην Ελλάδα που ξυπνά νωρίς. Σε όλους εσάς που έχω στο νου μου όταν λέω ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι της χώρας είναι πολιτικά άστεγοι. Είστε η υγεία της κοινωνίας μας και η ελπίδα μας για την έξοδο της Ελλάδας από την παρατεταμένη ύφεση.
 
Εσείς, οι άνθρωποι της ατομικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας, της πράξης δεν συμμετέχετε συνήθως στα κοινά. Απεχθάνεστε τον τρόπο που λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα. Και εν πολλοίς δεν έχετε άδικο καθώς η έννοια της πολιτικής έχει χάσει το νόημά της.
 
Επί μια δεκαετία ήμουν ένας από εσάς. Άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα. Η έλξη μου προς την πολιτική ήταν τελικά ισχυρότερη από την ικανοποίηση που μου πρόσφερε η επαγγελματική μου διαδρομή. Πιστεύω στην πολιτική. Στη Δημοκρατία, πολιτική είναι η πράξη στο όνομα της ομάδας για το καλό της. Ίσως η σημαντικότερη ανθρώπινη δραστηριότητα.
 
Όσο πιο αδύναμη θεσμικά είναι μια χώρα όσο λιγότερο αναπτυγμένη τόσο πιο καθοριστική η σημασία της πολιτικής. Πολιτικό ήταν το πρόβλημα που οδήγησε την Ελλάδα στην μακροχρόνια κρίση, πολιτική θα είναι και η λύση του. Και η λύση θα προέλθει από τις πολιτικές εκείνες που θα μειώσουν φόρους - και δαπάνες προφανώς - και θα διευκολύνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μαζί λοιπόν θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, μαζί θα οδηγήσουμε τη χώρα μας στην ευημερία.
 
Η ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σας δίνει μια μοναδική ευκαιρία. Να πάρετε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Να εκλέξετε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.
 
Σας καλώ να ξεπεράσετε κάθε αναστολή ή ενδοιασμό. Ξέρω ότι για τις περισσότερες και τους περισσότερους από εσάς η εγγραφή στα μητρώα μελών της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή θα είναι μια μεγάλη υπέρβαση. Κάντε το! Σας καλώ να συνδιαμορφώσουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στην Ελλάδα. Που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα στο οποίο βυθίζεται καθημερινά.
 
Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δυστυχώς δεν μπορεί να τα καταφέρει. Τα αποτελέσματα της διαχείρισής της είναι ήδη τραγικά. Το μείγμα λαϊκισμού, ιδεοληψίας και ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πολύ επικίνδυνο για την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση μοιάζει με ένα απειλητικό παγόβουνο. Κάτω από την λευκή κορυφή της δήθεν συμμόρφωσης με τις επιταγές του μνημονίου κρύβεται η τεράστια μαυρίλα του πελατειακού κομματικού κράτους, της στυγνής παρέμβασης στην ανεξαρτησία των θεσμών, της απαξίωσης των βασικών λειτουργιών της Δημοκρατίας, του διωγμού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της μεσαίας τάξης.
 
Μόνο την εβδομάδα που διανύουμε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλησε για την ανάγκη διαφύλαξης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε να εισάγει στο Σώμα νομοσχέδιο παράτυπα (δίχως έκθεση του ΓΛΚ και της ΚΕΝΕ) και οι κουκουλοφόροι των Εξαρχείων χτύπησαν ανενόχλητοι τρεις φορές.
 Αυτά μόνο με ισχυρή πολιτική βούληση και συνεπή πράξη αναστρέφονται.
 Πεποίθησή μου είναι ότι σχηματίζεται ισχυρό ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης στη Νέα Δημοκρατία. Ενισχύστε το! Με τη συμμετοχή σας και την ψήφο σας θα επικρατήσει.
 Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία εσείς, οι δημιουργικοί πολίτες, να γίνετε ενεργοί.
 
Μια μεγάλη Ελληνίδα, η Ελένη Αρβελέρ, αποφάσισε να μην ιδιωτεύσει την Κυριακή. Μου επικοινώνησε την απόφασή της μάλιστα με ένα κείμενο που γράφει: «όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί».
 Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή! Ακολουθήστε την προτροπή και το παράδειγμα της Αρβελέρ. Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η δική σας μέρα”.

Γεωργιάδης για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: Θα ήταν τόσο παρά φύσιν που θα γεννούσε ένα πολιτικό τέρας

Αιχμές κατά των τριών ανθυποψηφίων του για την αλλαγή στάσης τους στο θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, άφησε χθες κατά τις τελευταίες του ομιλίες σε ψηφοφόρους του ο Άδωνις Γεωργιάδης και υποστήριξε ότι αποτελεί δική του ιδεολογική και πολιτική νίκη ότι τελικά και όλοι τάχθηκαν κατά της συνεργασίας παρότι αρχικά είχαν εκφράσει συναινετική διάθεση.

«Θέτω στην προεκλογική ατζέντα το ερώτημα: όποιος θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να το πει από τώρα για να έχει πολιτική νομιμοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «ως φαίνεται ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει την Κυριακή, όποιος και από εμάς τους τέσσερις και αν κερδίσει δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για να κάνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό οποιοδήποτε σχήμα».

Ακολούθως υποστήριξε: «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρετε, αν συνέβαινε θα ήταν τόσο παρά φύσιν που θα γεννούσε ένα πολιτικό τέρας, ένα πολιτικό τέρας που θα έκανε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα και στην παράταξη» και εξήγησε: «Στην Ελλάδα γιατί θα χάναμε χρόνο συγκυβερνώντας με ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να κάνουν αυτά που πρέπει για να γυρίσει η πατρίδα μας στον δρόμο της ευμάρειας. Για την παράταξη θα ήταν ό,τι πιο τοξικό. Αν μας έβλαψε η συνεργασία με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ένα, η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μας έβλαπτε χίλια».

Αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή και τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου:«Εμείς τον τιμούμε τον Κώστα Καραμανλή και τον αγαπούμε τον Κώστα Καραμανλή και θα τον προστατεύσουμε τον Κώστα Καραμανλή από αυτού του τύπου τις προβοκάτσιες τύπου Παπαγγελόπουλου. Γιατί ο Παπαγγελόπουλος μπορεί να ήταν ό,τι ήταν επί Καραμανλή αλλά τώρα είναι Υπουργός του Τσίπρα. Μην το ξεχνάτε αυτό, είναι Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Και πιο χειρότερη αντικαραμανλική κίνηση, για να τα λέμε όλα, είναι να λέει ότι όπως είναι εθνάρχης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι τώρα εθνάρχης ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να υπάρξει; Μα απορώ, απορώ. Δεν φοβήθηκε μην του κάνει μήνυση, αγωγή από τον «άλλον κόσμο» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που τον συγκρίνει με τον Αλέξη Τσίπρα; Έλεος!».

Τέλος αναφέρθηκε στα σχέδια του εάν γίνει Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «Λοιπόν, προσέξτε, έχετε 48 ώρες να με κάνετε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Αν με κάνετε Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας σας υπόσχομαι αυτά που βλέπετε τώρα, να τα κάνει όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αν τα κάνει όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να είστε τελείως βέβαιοι ότι πάρα πολύ γρήγορα θα έρθουμε στην εξουσία και πάρα πολύ γρήγορα θα φτιάξουμε τη χώρα μας γιατί αυτός είναι ο τελικός μας στόχος. Υπάρχει και ο άλλος δρόμος, να μην με κάνετε Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ θα υπερασπιστώ την ενότητα της παρατάξεως, το ξεκαθαρίζω. Δεν πρόκειται να δείτε από εμένα την παραμικρή γκρίνια και θα πάω στον επόμενο Αρχηγό, όποιος και αν είναι, και θα πω όποια θέση επιλέξεις για εμένα θα την τιμήσω».

Πηγή: newsit.gr


¨

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags