Facebook Pixel "Κράξιμο" στον Κοντονή από το "Ποτάμι"
Life
| 2016-03-30 21:46:00

"Κράξιμο" στον Κοντονή από το "Ποτάμι"

"Κράξιμο" στον Κοντονή από το "Ποτάμι"

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πιο ειδικά, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Στάυρο Κοντονή, εξέδωσε το Ποτάμι, λίγες στιγμές μετά τη συνάντησή του με ΕΠΟ, UEFA και FIFA, με βασικό ζήτημα την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Η ανακοίνωση του "Ποταμιού"

«Ο ελληνικός αθλητισμός, παρά την κρίση, δείχνει αξιοσημείωτη και αξιοθαύμαστη αντοχή. Οι πρόσφατες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών αλλά και η γενικότερη αξιοπρεπής παρουσία του ελληνικού αθλητισμού μας δίνουν ελπίδα και υπερηφάνεια. Η Κυβέρνηση οφείλει, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προς την κατεύθυνση της στήριξης της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει το σύνολο της αθλητικής οικογένειας για να σταθεί όρθιος ο αθλητισμός. Ιδίως ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντί γι’ αυτό, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, εγκλωβίζεται και αυτοπαγιδεύεται στο ζοφερό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εμείς ως Ποτάμι τους λέμε ότι το ποδόσφαιρο δεν διορθώνεται με επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες. Απαιτείται σχέδιο, κυβερνητικός συντονισμός, εργώδης προσπάθεια και αθόρυβη δουλειά, εφαρμογή του νόμου, ισονομία και αίσθηση του μέτρου. Η προχειρότητα και η σπασμωδικότητα, αντί να λύνουν, επιτείνουν τα προβλήματα.

Δυστυχώς, παρά τις όποιες καλές προθέσεις, η βία, ο τυφλός παραγοντισμός, οι αντιπαραθέσεις με αντικείμενο τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων, οι υπόνοιες για τη χειραγώγηση αγώνων, η αδιαφάνεια αποτελούν φαινόμενα με εμφανή την τάση επιδείνωσης.

Επειδή όμως κάθε πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμά της, το αποτέλεσμα, ως προς τα φαινόμενα αυτά, είναι η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργού.

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να οριοθετήσει την κόκκινη γραμμή ανάμεσα στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την αξίωση της νομιμότητας. Χάνει τη μπάλα προς πάσα κατεύθυνση. Αντί να στηριχθεί στις υπαρκτές υγιείς δυνάμεις του χώρου, οργανώνει ανεπιτυχώς συσκέψεις παραγόντων που, και αν είχαν γίνει, τίποτα ουσιώδες δεν θα εισέφεραν και το χειρότερο εμπλέκεται κάκιστα στις παραγοντικές αντιπαραθέσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα η διακοπή του θεσμού του κυπέλλου. Η αίσθηση του μέτρου επέβαλε να ληφθούν πρώτα ηπιότερα μέτρα, ιδίως η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών εν’ όλω ή εν μέρει.

Η βιασύνη και οι θερμόαιμες αντιδράσεις για επικοινωνιακούς λόγους γυρνούν ως μπούμερανγκ. Αναγκάζουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή να διαπραγματεύεται (ακόμη μία φορά) με την UEFA και την FIFA πιθανό Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναγκάζουν, επίσης την Πολιτεία, να δίνει δικαστικές μάχες στο Συμβούλιο Επικρατείας με αντικείμενο το κύρος της υπουργικής απόφασης.

Ο κίνδυνος να τεθεί εν αμφιβόλω η θεσμική δυνατότητα ελέγχου της δημόσιας τάξης στις αθλητικές διοργανώσεις είναι προφανής. Ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης, κανένας λόγος δεν συνέτρεχε να τεθεί το θέμα αυτό τώρα λίγο πριν την λήξη των πρωταθλημάτων.

Το ΠΟΤΑΜΙ παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία τις εξελίξεις και θα τοποθετηθεί πολύ σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags